Mamak'ta çalı çırpıyla 'güvenlik' önlemi!

Ankara’da kanalizasyona düşen 6 yaşındaki Suriyeli Salih’in ölümüne tepkiler sürerken yine Mamak’ta üzeri çalılarla kapatılmaya çalışılan elektrik kablolarının olduğu çukuru Gazete Duvar görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mamak ilçesindeki semt pazarına atık meyve ve sebzeleri toplamak için ailesiyle gelen 6 yaşındaki Suriyeli çocuk kapağı açık bırakılan kanalizasyon kuyusuna düştü. Salih’in cansız bedeni 2 kilometre ötede kanalizasyon suyunun döküldüğü Hatip Çayı’nda bulundu.

Yine Mamak ilçesinin Kayaş bölgesinde benzeri bir olaya davetiye çıkaran bir çukuru Gazete Duvar görüntüledi. Üzeri çalı çırpıyla kapatılmaya çalışılan 3 metre derinliğindeki çukurda elektrik kabloları bulunuyor. Bir insanın rahatlıkla geçebileceği ebattaki kapaksız çukura ilişkin çevredekiler, “Defalarca aramamıza rağmen gelip kapatmadılar. Birisi de kendince bu önlemi almış” dedi.

BANLİYÖ HATTININ HEMEN KENARINDA

Üzeri çalıyla kaplı olan kapaksız çukurun hemen yanında ‘Sincan- Kayaş’ banliyö hattının Köstence İstasyonu bulunuyor. Günde çok sayıda kişinin ulaşım için kullandığı yolda herhangi bir ışıklandırma da bulunmazken çukurun hemen yanında yüzlerce kişinin yaşadığı site yer alıyor.