Sinop'taki ırkçı pankart kaldırıldı

Bir plaja 'Vatanı için savaşmayanlar giremez' pankartı asıldı. Tepkiler üzerine pankart indirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyelilerin plajlara alınmamasının bir örneği de Sinop'ta ortaya çıktı. Sinop Kaleyazısı’nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde Suriyelilere yönelik “Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” ve “Türk ırkı varolsun” ifadelerinin yer aldığı bir pankartın asıldığı görüldü.

Sinop Valiliği'nin açıklamasında, kentte özel bir plajın girişine asılan pankartın fark edilmesinin ardından duruma müdahale edildiğini belirtti. Söz konusu pankartla ilgili haber ve yorumlar yapıldığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Özel plajın işletmecisi tarafından asılan pankart, yine işletme sahibince kaldırılmıştır. Cumhuriyet Savcılığınca yapılan inceleme sonrası konu hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir."

Geçen ay Bursa’nın Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyeli mültecilerin sahilde uygunsuz hareketlerine yönelik şikayetler üzerine harekete geçmiş, zabıta ekiplerine "Benzer durumlara müdahale edin” talimatı vermişti. Tartışmalı talimatın ardından bir karar da Antalya'nın Gazipaşa İlçe Belediye Meclisi'nde alınmış, ilçedeki plajlara Suriyelilerin girmesi yasaklanmıştı. (HABER MERKEZİ)