İstanbul için yağmur ve fırtına uyarısı

İstanbul'da yarın sabahtan itibaren fırtına ve gök gürültüsü eşliğinde şiddetli yağmur bekleniyor. Sıcaklıkların bir haftalık periyotta 26-28 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi geneli Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün saat 18.00'den itibaren Çatalca ve Silivri gibi İstanbul'un batı kısımlarında etkili yağış beklendiğini duyururken, yarın (Perşembe) sabah saat 05.00'dan itibaren yağışın şehir geneline yayılacağını belirtti.

İBB'nin açıklamasına göre bugün İstanbul'da fırtına 40-75km/s hızında esecek ve gök gürültüsü eşliğinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağış görülecek. Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların akşam saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte 4 ila 6 derece birden azalarak mevsim normallerine gerilemesi bekleniyor. Sıcaklıkların önümüzdeki bir haftalık periyotta 26-28 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ Ekipleri; ani sel, su baskını, göllenme, yıldırım, şimşek ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgili birimlerini teyakkuza geçirdi. Gök gürültülü sağanak yağmur ve fırtınanın 11 Temmuz Perşembe akşamı İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.' (HABER MERKEZİ)