Kuytul için yürüyen iki küçük çocuğuna dava

Tutuklanan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'u için yapılan yürüyüşe katılan iki kızı hakkında da dava açıldı. Anne Semra Kuytul, dava evrakını paylaşarak "Ben çocuklarımı herhangi bir suça (!) sürüklemedim aksine onlara onurlu duruş, hakka sahip çıkış örneği gösterdim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un serbest bırakılması için yapılan yürüyüşe katılan iki kızı hakkında da dava açıldı. 'Alparslan Kuytul'a özgürlük' yazılı atkılarla yapılan yürüşe katılanlarla ilgili soruşturma açılmıştı. Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, twitter hesabından dava bilgilerini paylaştı.

Semra Kuytul, 2003 ve 2004 doğumlu iki kızı hakkında açılan davaya tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bu kadarına da artık pes diyorum! Boyunlarında özgürlük figürlü atkılarla benim yanımda yürüyen çocuklarıma da dava açıldı. Bununla topluma 'Haksızlığa uğrayan baban da olsa, haklı mücadele veren annen de olsa yanında olmayacaksın' algısı vermek isteyenleri şiddetle kınıyorum. Evrakta yazdığı gibi ben çocuklarımı herhangi bir suça (!) sürüklemedim aksine onlara onurlu duruş, hakka sahip çıkış örneği gösterdim, cesareti öğrettim. Bu süreçte her zaman yanımda olan, yaşlarına bakmadan bana destek ve moral veren çocuklarımla gurur duyuyorum." (HABER MERKEZİ)