Açlık grevindeki Grup Yorum üyesi Meclis gündeminde

Açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve üç arkadaşının cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri Meclis gündemine taşındı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, açlık grevindeki Bölek'in ve arkadaşlarının durumunu sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve üç arkadaşının cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini Meclis gündemine taşıyarak, açlık grevindekilerin sağlık durumunu sordu. Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, “Grup Yorum üyelerine yönelik devam ettiği iddia edilen baskıların sebebinin muhalif duruşlarından kaynaklandığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Açlık grevine başlayan Grup Yorum Üyesi Helin Bölek, Gergerlioğlu'na cezaevinde yaşadıklarını anlattı. Bölek, Gergerlioğlu'na kaldığı hücrede elektrik olmadığı, tuvaletinin kapısız olduğunu aktardı. Gergerlioğlu da bu ihlalleri sıralayarak Oktay'a 6 soru sordu.

'NEDEN ELEKTRİK VERİLMEYEN BİR HÜCREDE TUTULUYOR?'

Gergerlioğlu'nun yönelttiği sorular şöyle:

- Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur?

- Helin Bölek ve 3 arkadaşı neden açlık grevindedir? Bu açlık grevi kaçıncı gününde ve hangi aşamadadır?

- Helin Bölek neden kapısız tuvaleti olan ve elektrik verilmeyen bir hücrede tutulmaktadır?

- Grup Yorum'un konserlerinin yasaklandığı iddiaları doğru mudur? Bu iddia doğruysa uygulanan yasak devam etmekte midir? Eğer yasak devam ediyorsa gerekçeleri nelerdir?

- Grup Yorum'a yapıldığı iddia edilen yasaklama uygulamaları ifade özgürlüğü engellemesi değil midir?

- Grup Yorum dışında sanat yapması engellenen sanatçılar var mıdır? Varsa isimleri nedir? (HABER MERKEZİ)