Mersin'de orman yangını

Mersin'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 hektar alan zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü. Yangın nedeniyle kapatılan Silifke ve Mut ilçelerini birbirine bağlayan karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Silifke Değirmendere mevkisindeki ormanlık alan ile limon, nar ve zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları görenlerin haber vermesi üzerine Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, olay yerine sevk edildi. Yangın nedeniyle Silifke ve Mut ilçelerini bağlayan karayolu da ulaşıma kapatıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının etrafını çevirerek büyümesini önlediklerini söyledi.

Kısmen kontrol altına aldıkları yangına müdahalenin sürdüğünü belirten Yılmaz, 4 helikopter, 15 arazöz, 6 su tankı ve 100'e yakın orman işçisinin de çalışmalara katıldığını aktardı. Yılmaz, yangını en kısa sürede kontrol altına almak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alınmasının ardından Silifke-Mut karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken yangında 5 hektar ormanlık ve tarım arazisi zarar gördüğü belirtildi. (MERSİN/AA)