Büyükçekmece'de örnek karar: Havai fişek yasak

Büyükçekmece Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısını Güzelce Mahallesi'nde yaptı. Başkan Hasan Akgün'ün de katıldığı toplantıda, gürültü kirliği yarattığı, göçmen kuşları ürküttüğü, hasta, yaşlı ve çocuk sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle havai fişek kullanımı yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın meclise katılımını sağlamak için mahallelerde belediye meclis toplantıları yapan Büyükçekmece Belediyesi, temmuz ayı toplantısını Güzelce Mahallesi Spor Kulübü'nün lokalinde yaptı. Toplantıda çevreci bir karara imza atıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün de katıldığı toplantıda havai fişeklerin gürültü kirliği yarattığı, göçmen kuşları ürküttüğü, hasta, yaşlı ve çocuk sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle yasaklanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Karara göre, uluslararası faaliyetler ve ulusal günler hariç, hiçbir zaman havai fişek kullanılamayacak. Belediye Başkanı Akgün, Büyükçekmece'nin göçmen kuşların uğrak noktası olduğuna dikkat çekti. "Havai fişek atımı külliyen yasaklandı" dedi. Ayrıca toplantıda gece sokak düğünü yapılması ve silah atılması olaylarının da kaymakamlığa iletilmesi karara bağlandı. Başkan Akgün, toplantıdan fotoğraflar paylaştığı twitter hesabından, kararların tüm Büyükçekmece'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)