15 Temmuz Şehitler ve FSM köprülerinde çalışmalar başladı

KGM tarafından İstanbul'daki boğaz köprülerinde başlatılan bakım ve onarım çalışmasının 17 Ağustos'ta tamamlanması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde bakım ve onarım çalışmaları başladı. FSM Köprüsü'nde bazı şeritler trafiğe kapatıldı. Şeritlerin kapatılması dolayısıyla trafikte yoğunluk yaşandı.

İstanbul trafiği gündüz saatlerinde de yoğunluk gösterdi. Onarım çalışmalarının ilk gününde FSM Köprüsünü kullanmak isteyenler uzun araç kuyrukları oluşturdu.

KGM'den daha önce yapılan açıklamaya göre, 24 saat, 3 vardiya esasına göre iki etap halinde yapılacak çalışmaların 17 Ağustos'ta tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar sırasında FSM Köprüsü'nün Avrupa-Asya istikametindeki (Güney platform) 4 şerit ulaşıma kapatılarak, trafik akışı kuzey platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş olarak sağlanacak. Güney platformdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, köprünün Asya-Avrupa istikameti yönündeki (Kuzey platform) 4 şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım güney platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş şeklinde devam edecek.

FSM Köprüsü'nde mevcut eski asfalt kaldırılıp, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları gerçekleştirilecek.  (HABER MERKEZİ)

.

Etiketler trafik köprü FSM