THY'nin 'rüya uçağı' İstanbul'a geldi

THY'nin filosuna kattığı 'rüya uçak' olarak tabir edilen ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ın İstanbul Havalimanı'na gelişinde karşılama töreni düzenlendi. 300 yolcu kapasiteli uçağın ilk uluslararası uçuşu 17 Temmuz'da Bali'ye yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna kattığı, 'rüya uçak' olarak tabir edilen ilk Boeing 787-9 Dreamliner, İstanbul Havalimanı'na geldi. uçağın THY filosuna katılması nedeniyle karşılama töreni düzenlendi. Törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Dünyada en çok noktaya uçan havayoluyuz. Şimdi bunu daha da artırıyoruz. Bu uçaklarla yeni destinasyonlara uçacağız. Bu uçakla ilk uzun uçuşumuzu temmuz ayının sonuna doğru Bali'ye yapacağız, daha sonra Meksika Cancuna'a uçacağız" dedi.

THY filosundaki ilk Boeing 787-9 Dreamliner'a verilecek isim konusunda sosyal medyada anket başlatmıştı. Anket seçenekleri arasında "Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma" şıkları yer aldı. Bilal Ekşi, "Şu anda 170 bine yakın kişi ankete katıldı. Dolayısıyla büyük bir ilgi var. Bu uçağa ismi anketin sonucunda birinci olana vereceğiz. Bu sene Dreamliner uçaklarından beş tane daha gelecek, dar gövde uçaklarımız gelmeye devam ediyor" dedi.

30 BUSINESS, 270 EKONOMİ SINIFI KOLTUK

THY’nin Boeing 787-9 tipi uçağının business sınıfı 30, ekonomi sınıfı ise 270 yolcudan oluşuyor. Yeni kabin içi tasarımla ilk defa 1-2-1 konfigürasyonda tüm yolculara koridor erişimi imkanı sunulacak. Boeing 787-9 tipi uçağın uzunluğu 63 metre, kanat genişliği 60 metre ve yüksekliği 17 metre. Uçağın menzili ise 14 bin 140 kilometre. Boeing 787’lerin günümüzün aynı büyüklükteki uçaklarından yüzde 20 daha az yakıt tükettiği, diğer uçaklara kıyasla yüzde 20 ile yüzde 45 arasındaki oranda daha çok kargo taşıyabildiği belirtiliyor.

Türk Hava Yolları’nın ilk 787-9 Dreamliner'ı, 8 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'ndan Antalya'ya uçmasının ardından ilk uluslararası uçuşunu 17 Temmuz'da uçuş ağına katılacak Denpasar'a (Bali) düzenleyecek. (İSTANBUL/AA)