Dokuz Eylül Üniversitesi'nde taşınma konusu yeniden gündemde

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğü, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi yetkililerine "Temmuz ayının ortasına kadar fakültenin boşaltılması" gerektiğini bildirdi. Ocak ayında gündeme gelen ve rektörlükten yapılan "taşınma yok" açıklamasıyla geride bırakılan durum, yeniden ortaya çıkmış oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geçtiğimiz Ocak ayında fakültenin Narlıdere’den Buca ilçesinde bulunan Tınaztepe yerleşkesine taşınma kararıyla gündeme gelmişti. Rektörlükten yapılan açıklamada taşınmanın söz konusu olmadığı belirtilmiş, öğrenciler ve akademisyenler bu açıklamayı sevinçle karşılamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğünden fakülte yetkililerine yapılan açıklamada fakültenin Temmuz ayının ortasına kadar boşaltılması gerektiği bildirildi ve böylece taşınma konusu yeniden gündeme taşındı.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan akademisyenler ve öğrenciler ise taşınma kararının yaz ayında açıklanmasına tepkili. Öğrenciler ayrıca rektörlük binası olarak tasarlanıp inşa edilen yeni binada stüdyo, sahne, atölye gibi uygulama alanlarının olmamasının eğitimlerini büyük oranda engelleyeceğini dile getiriyor. Yeni kira kontratlarına imza attıklarını ve fesih bedellerini karşılamakta zorlanacaklarını belirten öğrenciler Narlıdere’den Buca’ya taşınma süreçlerinin maddi ve manevi açıdan zorlayıcı olacağını düşünüyor.

Rektörlüğün taşıma kararına tepki gösteren öğrenciler Dokuz Eylül Üniversitesi yetkililerine “neden başka okullara deprem dayanıklılık testi yapılmıyor?” sorusunu yönelterek #deügsfyerindegüzel etiketiyle sosyal medyada tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar. Üniversite yetkilileri ve yönetim kurulu ise yöneltilen tepkilere henüz yanıt vermiş değil. (HABER MERKEZİ)

Dokuz Eylül'de taşınmaya karşı imza kampanyasıDokuz Eylül'de taşınmaya karşı imza kampanyası