Terme ve Yahyalı'da sel

Samsun'un Terme ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle bölgeye elektrik verilemiyor. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde de sağanak yağışın ardından dere yatakları taştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'un Terme ilçesinde yaşanan selde bazı ev, iş yerleri ve ahırları su bastı. Enerji nakil hatlarının zarar görmesi nedeniyle bölgeye elektrik verilemiyor. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle dere yatakları taştı ve su baskınları meydana geldi.

Samsun'un Terme ilçesinde gece etkili olan şiddetli sağanak sonrası Sakarlı ve Miliç mahalleleri arasından geçen Sakarlı, Karasu ve Miliç dereleri taştı. Ağaçların devrildiği, yolların çöktüğü sel nedeniyle enerji nakil hatlarının da zarar görmesi sonucu bölgeye elektrik verilemiyor.

Sakarlı ile Evci mahallelerini birbirine bağlayan köprünün de yıkılmasıyla Evci Mahallesi'nin yolu ulaşıma kapandı. Ev ve iş yerlerini kendi çabalarıyla sel sularından temizlemeye çalışanlar, ahırlarında mahsur kalan hayvanlarını sel olmayan güvenli bölgelere taşıdı.

'KARPUZ, SOYA, PATLICAN, FASULYE EKİLİ ALANLARIN YÜZDE 80'İ ZARAR GÖRDÜ'

Fındık bahçelerinin de sular altında kaldığı taşkında özellikle karpuz, soya, patlıcan ve fasulye ekili alanların 80'i zarar gördü. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergun, sel nedeniyle Hüseyin Mecit Mahallesi'nde kendisine ait tarım arazilerinin de sular altında kaldığını ifade etti.

Ergün, "Dün gece başlayan sağanak yağış nedeniyle Terme ilçesinde fındık bahçeleri ile tarım arazilerinin bulunduğu alanlar sular altında kaldı. Özellikle karpuz, soya, patlıcan, fasulye ekili alanların yüzde 80'i zarar gördü. Fındıkta şu an ne kadar zarar var tespit edemiyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden hasar tespitinin ortaya çıkarılması için ekip isteyeceğiz." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle bölgede çalışmalar yürütüyor.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak, sele neden oldu. Sağanak nedeniyle dere yataklarının taşması sonucu 15 Temmuz Meydanı ve Mehmet Türkmenoğlu Caddesi sular altına kaldı.

Bazı evlere ve bahçe duvarlarına zarar gördü. Yahyalı Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürürken bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşandı. (AA)

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak, sele neden oldu. (Fotoğraf: Hacıbaba Lale/AA)