Ankara Büyükşehir’den mültecilere mesleki eğitim desteği

Birleşmiş Milletler ve Ankara Büyükşehir’den ortak proje: 600 mülteciye kurs verilecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde kurulan “Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi” ortak proje hayata geçiriyor. Projeyle mültecilerin mesleki eğitim olanaklarına ulaşarak, meslek sahibi olmalarının yolu açılıyor.

Ortak yürütülen projenin amacı, "Ankara’da yaşayan geçici koruma sahibi olan Suriyeliler ve uluslararası koruma sahibi statüsündeki diğer yabancıların (Irak, Afganistan, İran, Filistin, Mısır vs.) ev sahibi toplum ile uyumunu sağlamak; bununla beraber ucuz iş gücü ve kayıt dışı istihdamı önlemek" olarak açıklanırken ilk olarak mültecilere Türkçe kursu verilecek.

Türkçe kursunun ardından mesleki eğitim almaya hak kazanan mülteci kursiyerler, 3 ay süren meslek kurslarına katılacak ve başarıyla tamamlayan kursiyerlere "Halk Eğitim Merkezi" aracılığıyla sertifika verilecek.

600 MÜLTECİYE EĞİTİM VERİLMESİ PLANLANIYOR

Aşçılık, pastacılık, tekstil, grafik tasarım ve hidrolik pnömatik başlıklarındaki kursların resmi açılışı önümüzdeki günlerde “Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi”nde başlayacak. Proje kapsamında 2019 yıl sonuna kadar yaklaşık 600 kursiyere eğitim verilmesi planlanıyor. Öte yandan proje kapsamında uyum sürecine katkı sağlamak amacıyla kişilere psiko-sosyal destek de veriliyor. Bireysel görüşmeler ve grup çalışmalarının yanı sıra çeşitli sosyo-kültürel faaliyetlerle ve kreş imkanıyla da mültecilerin uyum süreci desteklenecek.  (DUVAR)