Sanatçılardan çağrı: #HasankeyfİçinGeçDeğil

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği çağrısıyla aralarında yazar, sanatçıların aralarında olduğu çok sayıda kişi Hasankeyf ve Dicle Vadisi için acil eylem çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği, yapımı devam eden Ilısu Baraj projesiyle su altında kalacak olan Hasankeyf ve Dicle Vadisi için aralarında sanatçı, yazar ve gazeteciler hazırlanan video ile eylem çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Kürtçe ve Türkçe hazırlanan videoda Barış Atay, Cemîl Qoçgîrî, Dijen Roni, Ahmet Ümit, Bahar Feyzan, Ercan Y. Yılmaz, Haluk Levent, Metin Uca, Mikail Aslan, Nazan Kesal, Pınar Aydınlar, Selim Temo, Şebnem Sönmez Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni sular altında bırakacak Ilısu Baraj projesinin durdurulması için çağrı yaptı. Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi başta olmak üzere 87 ekoloji örgütü daha önce de acil eylem çağrısında bulunması üzerine girişim 7-8 Haziran'ı 3'üncü Hasankeyf Küresel Eylem Günü ilan edildi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan videolar kısa süre içinde binlere ulaştı. Hasankeyf'e destek olmak isteyenler "#HasankeyfİçinGeçDeğil" hasthagi ile duyarlılık çağrıları yapılıyor. Kampanyaya dünyanın çeşitli bölgelerinden sanatçılar destek oluyor.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği, bir videoyu sosyal medya üzerinden yayınlandı. Sanatçı Erkan Oğur'un saz çalarak "Hasankeyf batmasın" diyerek başlayan videoda sanatçılar Hasankeyf'in sular altında kalmaması için mücadele etme ağrısında bulundu. Hasankeyf Girişimi, twitter hesabından sanatçıların çağrılarını yayınladı. (HABER MERKEZİ)