Vedat Aydın mezarı başında anıldı

HDP il örgütü, milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Ramazan Bayramı dolayısıyla 28 yıl önce öldürülen Kürt siyasetçi Vedat Aydın’ın mezarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır milletvekilleri ve yöneticileri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, ilçe belediye eşbaşkanları ve Büyükşehir Meclis Üyeleri, 5 Temmuz 1991'de öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ı Mardinkapı Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etti.

Dualar ve saygı duruşu ile başlayan anma programda konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Vedat Aydın’ın demokratik siyasetin öncüsü olduğunu belirterek, “Özgür bir yaşam ve onurlu bir barış için açtıkları yolda canlarını verenlere sesleniyorum; bu direniş hala devam ediyor, büyüyor ve daha da büyüyecektir. İnanıyoruz ve kazanacağız” dedi.

MIZRAKLI: VEDAT AYDIN DİZ ÇÖKMEDİ

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Mızraklı, Kürt halkının özgürlük için büyük bedeller ödediğini ifade ederek, “Hiçbir zaman ülke halklarıyla eşit, adil, demokratik bir yaşam sevdasından vazgeçmedi. Vedat Aydın, evlatlarının ve eşinin yanından alınıp götürülürken, ölüme gidiyor olduğunu belki biliyor olmasına rağmen boynunu bükmedi ve eminiz ki hiçbir zaman da diz çökmedi. Bizler onun yoldaşları, onun kardeşleriyiz. Hakikat hiçbir zaman karartılamaz. Bizim de özgürlük, eşitlik, demokrasi ve adalet arayışımız karartılamaz. Bu mücadele sürecektir, onun yanı başında bu sözü yine veriyoruz” diye konuştu.

Anma programının ardından Mızraklı ve beraberindekiler Aydın’ın mezarına karanfil bıraktılar. (DUVAR)