Kayyımın indirmediği tabelayı yeni başkan indirdi

Bitlis Belediyesi’nde kayyım döneminde bile yerinde duran Kürtçe tabela, AK Partili belediye başkanının talimatı ile indirildi. Tabelanın indirilmesine siyasetçiler tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bitlis Belediyesi hizmet binasının girişine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde asılan Türkçe ve Kürtçe tabela, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kazanan AK Partili Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın talimatı ile yerinden indirildi. İndirilen tabelanın yerine sadece Türkçe yazılı tabela asıldı. Tabelanın indirilmesi tepkiyle karşılandı.

HDP’li Bitlis Belediye Meclis üyeleri, meclis toplantısında bu duruma itiraz etmelerine rağmen AK Partili başkanın "siyasi" olarak değerlendirdiği Kürtçe tabelanın indirilmesi için talimat verdiğini belirtti. Belediye girişindeki Kürtçe ve Türkçe tabela kayyım döneminde indirilmemişti.

'BİR KEZ DAHA YANILACAKLAR'

Eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal olaya, Twitter'dan tepki gösterdi. Ünsal yaptığı paylaşımda, "Bitlis’te kayyum döneminde bile indirilmeyen Kürtçe tabela, Akp’li belediye tarafından indirilmiş! İstanbul’da sandığa gidecek Kürt seçmenin 2 fotoğraf arasındaki farkı idrak edemeyeceğini düşünüyorlar. Bir kez daha yanılacaklar!" dedi.

BDP'nin eski Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş da tabelanın indirilmesine şöyle tepki gösterdi: "Ey Bitlisliler; Belediye başkanınızın, Belediyenin Kürtçe tabelasını indirdiğinden haberdar mısınız?Kayyumun bile indirmediği tabelanın indirilmesine bir cevabınız yok mu? Gittiğiniz yerde bunun nedenini soranlara vereceğiniz cevabınız var mı?" (HABER MERKEZİ)