Galatasaray Lisesi'nde pilav günü: Dayanışmamız hep sürecek

Galatasaray Lisesi'nde 85'nci kez geleneksel pilav günü düzenlendi. Galatasaray Ortak Akıl Platformu, şu an cezaevinde olan Barış Akademisyeni Füsun Üstel'i selamladı cezaevine mektup gönderdi. Platform "Dayanışmamız hep sürecek" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Lisesi’nde bugün düzenlenen geleneksel pilavda cezaevinde olan Barış Akademisyenleri Füsun Üstel ve Tuna Altınel için pankart ile 'Hocama Dokunma' atkıları açıldı ve kendilerine pilav gönderildi. Ayrıca hazırlanan kartpostallara da destek mesajları yazıldı ve postalandı. Galatasaray Ortak Akıl Platformu, "Dayanışma yaşatır diyerek bugün kendilerine bizimle kaşıklayamadıkları Galatasaray pilavından yolluyoruz" dedi.

'DAYANIŞMAMIZ HEP SÜRECEK'

Galatasaray Lisesi'nde bugün 85'inci kez geleneksel pilav günü düzenlendi. Galatasaray Ortak Akıl Platform pilav gününde yaptıkları açıklamada, "Pilavımızı kaşıklarken aramızda olamayanlar yüzünden içimiz buruk" dedi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Binlerce akademisyen gibi barış, adalet ve demokrasi talebiyle 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attığı için 15 ay hapse mahkum olan ve cezası ertelenmeyen Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Füsun Üstel tam 25 gündür Eskişehir Cezaevi'nde. Yine Lyon 1 Üniversitesi Matematik bölümü öğretim üyesi Doçent Tuna Altınel (116), Füsun Üstel gibi barış ve demokrasiyi savunduğu için 22 gün önce Balıkesir'de tutuklanarak Kepsut Cezaevi'ne kondu. Tuna'nın cezaevinden yolladığı ve 'Dayanışma Yaşatır' sözleriyle noktaladığı notu şöyle: 'Barış, adalet, demokrasi mücadelesi beni Lyon'dan Çağlayan'a, Lyon'dan Kepsut Cezaevi'ne kadar getirdi. Bundan sonra nerelere götürür bilemiyorum. Ama şunu biliyorum: Bu yolda birlikte yürüdüğüm o bütün yoldaşlarımla aynı tutarlılığı göstermeye devam edeceğiz, dayanışmamız hep sürecek.' Biz de dayanışma yaşatır diyerek bugün kendilerine bizimle kaşıklayamadıkları Galatasaray pilavından yolluyoruz. Tıpkı 1958 pilavında hapiste olan Metin Toker'e, 1973'te Çetin Altan ve Doğan Koloğlu'na yollandığı gibi."

.

'SÖZÜ ÇOĞALTMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ'

Galatasaray Ortak Akıl Platformu, Barış Akademisyenleri'ne açılan davalara da tepki göstererek şöyle devam etti: "Bugüne kadar mahkemeye çıkarılan 619 akademisyenden davası sonuçlanan 195 kişinin tamamı hapis cezasına mahkum oldu. Keyfi kararlarla kimilerinin mahkumiyeti ertelenirken 34 akademisyenin daha Füsun Hoca gibi erteleme verilmediği için önümüzdeki günlerde cezaevine girmesi bekleniyor. Öte yandan, yargı reformunun açıklandığı gün, açılan davaların genişletildiğini, derslerinde, araştırmalarında zaman geçirmek yerine adliye koridorlarında koşturanlara yüzlerce yeni akademisyenin ekleneceğini öğreniyoruz. Füsun Hoca hapishaneye uğurlanırken konuşmasını 'Sözün bittiği yerde değiliz, sözün henüz başladığı yerdeyiz' diye bitirdi. Akademisyenlerin, gazetecilerin, bilim ve fikir üreten insanların seslerinin kısılmaya çalışıldığı, memleketin hapishaneye çevrildiği bu dönemde, ifade özgürlüğünün demokratik bir toplumun temelini oluşturduğunu bir kez daha yüksek sesle söylememiz, toplumsal barış, adalet ve demokrasi adına sözü çoğaltmamız gerektiğine inanıyoruz."

KADRİ GÜRSEL İÇİN DE EYLEM YAPMIŞLARDI

Galatasaray liseliler, 2018 yılında yaptıkları 83. Pilav Günü etkinliğine de, Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Temsilcisi, gazeteci  Kadri Gürsel’in fotoğrafının altında 'Sorarlarsa bizdendir' yazılı tişörtler giymişti. Bu kez de Kadri Gürsel hapisteki akademisyenlere destek verenler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)