Şehir hastanesi inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamayınca çatıya çıktı

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ücretlerini alamayan işçiler inşaatın çatı katına çıktı. İşçilere en son dün ödeme sözü verilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamayınca çatıya çıktı. Bir süredir maaşlarını alamayan işçilere son olarak dün, "Maaşlarınız öğle saatine kadar hesaplarınıza yatar" denildi. Fakat bu süre de geçmesine rağmen işçilere ödeme yapılmadı.

Bunun üzerine içiler hastanenin bulunduğu inşaat alanına geldi. Burada maaşları için sonuç alamadıklarını söyleyen işçiler hastanenin çatı katına çıktı. Yetkililerle işçiler arasında halen görüşme sona erdi. Çatıdaki arkadaşlarına aşağıdan destek veren bir işçi Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "Maaşlarımızı bir türlü alamıyoruz. Yetkililer yatırılacağı sözünü verdi. Ama bu söz yerine getirilmedi. Şimdi bayram da geldi ve evimize hiçbir şey alamıyoruz. Maaşlarımız bir an önce yatırılsın" dedi.

Çatıya çıkan işçilerle yetkililer arasında görüşme sona erdi. Yapılan görüşmede çatıya çıkan işçilerin maaşları ödenirken, taşeron firma diğer işçilerin maaşlarının yarısını ödedi.