Avcılıkta 'üç gün' adımı

Meclis Hayvan Hakları Komisyonu'ndan tavsiye: Avcılık üç günle sınırlandırılsın.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Merkez Av Komisyonu'nun toplantısı öncesi, Meclis Hayvan Hakları Komisyonundan tavsiye kararı çıktı. Kararda, avcılığın üç gün ile sınırlandırılması ve nesli tükenme tehlikesinde olan iki kuş türünün avlanmasının yasaklanması istendi.

Merkez Av Komisyonu'nun (MAK) bugünkü (23 Mayıs) toplantısında bazı hayvan türlerinin avlanmasına izin vermesi bekleniyor. Doğaseverlerin "Nesli Tehlike Altındaki Kuşlar Vurulmasın" kampanyası başlattığı konuya ilişkin bir adım da TBMM'de hayvan hakları için kurulan araştırma komisyonundan geldi.

"Hayvanların Haklarının Korunması ile Hayvanlara Eziyet ve Kötü Muamelelerin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu" avcılıkla ilgili tavsiye kararını Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

'KIZILIRMAK DELTASI'NDA AVCILIK SINIRLANDIRILSIN'

Komisyonun 22 Mayıs'ta yaptığı toplantıda oybirliğiyle alınan tavsiye kararına göre, avcılığın üç gün ile sınırlı tutulması, nesli tehlike sınırlarında olan elmabaş patka ve üveyik kuşlarının avlanmasının yasaklanması ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kızılırmak Deltası'nda avcılığın sınırlandırılması konusunda adım atılması talep edildi.

MAK'ın bugünkü toplantısında nesli tükenmekte olan elmabaş patka ve üveyik kuşlarının avlanmasına izin verilmesi de bekleniyor.

TAVSİYE KARARINA İMZA ATAN İSİMLER

Tavsiye kararı toplantıya katılan tüm üyelerin imzasıyla çıktı. Kararı imzalayan isimler şu şekilde:

Komisyon Başkanı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Başkanvekili AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Sözcü AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Katip AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Üye AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Üye İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı ve Üye CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz.

Etiketler kuş av avcı