İnternetten sipariş ettiği siyanür döküldü, anne ve babası hayatını kaybetti

Deney yapmak için sipariş ettiği siyanürü küçük kardeşi yere döktü. 5 kişilik ailenin siyanürden etkilenmesi sonucu anne ve baba hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Bayraklı'da bir kimya bölümü öğrencisi deney yapmak için internetten siyanür sipariş etti. Siyanürün evde dökülmesi üzerine öğrencinin anne ve babası hayatını kaybetti, iki kardeşi ile kendisi hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü'nde okuyan Mahmut Can K.'nin aldığı potasyum siyanürü küçük kardeşi döktü. Öğrencinin kendisi, anne ve babasıyla 2 kardeşi de siyanürden etkinlendi. Olay yerine gelen polis, sağlık ve AFAD ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, apartmanda yaşayan diğer vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Siyanürden etkilenen aile hastaneye kaldırıldı. Baba Mehmet K. ile anne Fatma K. ise yapılan müdahaleler sonucu kurtarılamadı. Üç kardeşin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesindeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Gözetim altında bulunan Mahmut Can K.'nin, tedavisinin ardından emniyete götürüleceği belirtildi. (İZMİR/AA)