İlhan Koman heykeli yeniden Seğmenler’de

Çankaya Seğmenler Parkı’ndan 2016 yılında bakım yapılacağı gerekçesiyle kaldırılan ve bugüne kadar akıbeti belli olmayan İlhan Koman heykeli, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başlattığı kampanya ve Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle yeniden yapılarak Seğmenler Parkı'ndaki yerine konuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi eski yönetiminin izin vermemesi gerekçesiyle iki yıldır yerine konulamayan ve Mimarlar Odası'nda sergilenen İlhan Koman'ın ünlü heykeli düzenlenen törenle yeniden Seğmenler Park'ına konuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı törende bir konuşma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İlhan Koman'ın eserinin yeniden Seğmenler Parkı'na dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e desteklerinden dolayı teşekkür eden ve plaket sunan Candan, "Bu güzel etkinlik 25 yıldır hasret olduğumuz bir tabloyu da bizlere gösterdi. Büyükşehir Belediyemiz ile Çankaya Belediyemiz Ankara'nın yeniden hak ettiği değere kavuşması için bir arada, bu anlamlı etkinlikte buluştu" dedi.

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

Candan'ın ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de böylesine güzel bir etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çankaya Belediyesi olarak Başkent Ankara'nın değerlerine her zaman sahip çıktıklarını vurgulayan Taşdelen, "’Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümeye devam edeceğiz. O’nun mirası Başkent Ankara'ya her zaman sahip çıkacağız. Hem Ankara'da hem de Türkiye'de her şey çok güzel olacak" diye konuştu.

'KENTİN HAFIZASINI YENİDEN ORTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yıllar içinde Başkentin hafızası konumundaki eserlerin yok edildiğine dikkat çekerek, "Başkentimizin hafızasını her anlamda yeniden ortaya çıkaracağız. Uygar Başkentlerde olduğu gibi Ankara da kültürün sanatın, turizmin başkenti olacak" dedi. Heykelin yeniden Seğmenler'e dönüşünde emeği geçenleri kutlayan Yavaş, el ele Başkentin değerlerini yeniden yükselteceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Mimarlar Odası ile birlikte heykelin yeniden açılışı gerçekleştirdi.

Açılışa, çello ve keman sanatçıları popüler klasik müzik eserlerini seslendirerek katıldı. (DUVAR)