Aylar sonra doğan şüphe: Hapis cezası alan sanığın silahta parmak izi yok

Eşini ve baldızını öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen müzisyen Kamil Emre Güvener'in cezası istinaf mahkemesinde onandı. Fakat aylar sonra gelen rapora göre, silahta Güvener'in parmak izi yok ve elinde barut izi bulunamadı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, 2017 yılında eşi ve baldızını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Kamil Emre Güvener'e müebbet hapis cezası verildi ve istinaf mahkemesi tarafından onandı. Dosya Yargıtay aşamasındayken gelen rapora göre, silahta Güvener'in parmak izi yoktu ve elinde barut izi bulunamadı. Güvener'in avukatı Yalım Canveren, "Bu ne demek? Emre'yi biri vurdu. Diğer maktullerle beraber ve silahı silerek sanki Emre intihar etmiş süsü vererek oradan ayrıldı. Raporlar beklenseydi olayın seyri daha yerel mahkemede değişecekti" dedi.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 2017 yılında yaşanan olayda, müzisyen Kamil Emre Güvener'in tartışma sırasında tabanca ile önce eşini sonra da baldızını öldürdüğü ve aynı silahla intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü.

Ağır yaralanan Güvener, 1 ay sonra taburcu oldu. İfadesinde ise en son eşiyle salondayken su içtiğini söyleyen Güvener, sonrasını hatırlamadığını belirtti.

Yargılama sonucunda eşini ve baldızını öldürmek suçundan müebbet ve 25 yıl hapse mahkum edilen Güvener, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak aylar sonra dava dosyasına giren rapora göre, silahta Kamil Emre Güvener'in parmak izi yoktu. Ayrıca sanığın el svaplarında da atış artığına, yani barut izine de rastlanmadı. Olay sırasında ölen kadınların annesi ile erkek kardeşi de evdeydi. Raporda el svapları incelenen anne ve erkek kardeş ellerini yıkamıştı.

Bu belgeler, soruşturma ve dava dosyasına girmemişti. Bu süreçte istinaf mahkemesi cezayı onadı. Anne Züleyha Güvener ise dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

Ailenin çabaları sonucunda 2 delil dava dosyasına girdi. Ailenin avukatının talebi üzerine adli ve tıbbi konularda bilirkişilik yapan uzmanlar bir rapor hazırladı. Bilirkişi raporuna göre, cinayetler Emre Güvener dışında biri tarafından işlendi.

'AVUKATLARIMIZ HER DURUŞMADA İSTEDİ AMA RAPORLAR GELMEDİ'

Yargıtay'a güvendiğini söyleye anne Zerrin Güvener, "Cidden 19 aydır çok büyük bir felaket ve acı yaşıyoruz. Emre boşanma davasını kendisi açmıştı. Oğlum oraya boşanmak isteyen eşini öldürmek için falan gitmedi. Eşinin ailesine ait olan bir miras dava tebligatını götürmek için iyi niyetle gitti" dedi.

Dosya Yargıtay'dayken delillere ulaştıklarını dile getiren Güvener, "Kriminal raporlar yani maddi, doğrudan delil, fiziksel delil olarak kabul edilen raporlar bir türlü gelmedi. Avukatlarımız duruşmalarda devamlı talep ettiler. Gerçekten ağır hasta oğlum ve kemik beyin enfeksiyonu nedeniyle acil olması gereken beyin ameliyatı olmasını bekliyoruz, istiyoruz. Yargıtay karar vermeden bu deliller ortaya çıktı, açığa çıktı" diye konuştu.

'AĞIR YARALIYKEN DELİLLERİ YOK EDEMEZ'

Avukat Yalım Canveren ise, olayın ardından müvekkilinin ağır yaralanması nedeniyle silahı silmesinin delilleri yok etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Canveren, "Bu ne demek? Emre'yi biri vurdu. Diğer maktullerle beraber ve silahı silerek sanki Emre intihar etmiş süsü vererek oradan ayrıldı. Raporlar beklenseydi olayın seyri daha yerel mahkemede değişecekti. Olayın seyrinin bu raporlar ve sunulan bilimsel mütalaalar ışığında değişeceği kanısındayız" diye konuştu.