Rektör: ‘Pazarlıkları gördüm’ dedi, aday olmadı

Hitit Üniversitesi Rektörü aday olmayacağını açıkladı. Rektör, 'Rektörlük alın sizin olsun' dedi.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM- Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, rektörlük makamı için çeşitli pazarlıkların yapıldığını ileri sürerek tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Çorum’daki basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek 17 Mayıs’ta sona erecek 8 yıllık görev süresinin değerlendirmesini yapan Rektör Alkan, sitem dolu açıklamalarda bulundu

2011 yılında Hitit Üniversitesi rektörlüğüne atandığını ve iki dönem rektörlük yaptığını hatırlatan Reha Metin Alkan, rektörlük makamının kendisi için, ülkeye bir şeyler kazandırmak ve hizmet etmek için bir vesile olduğunu ifade etti.

"İnsanların bir makam uğruna neler yapabileceğini" kısa sürede gördüğünü vurgulayan Alkan, “ Bu gelişmeler beni çok korkuttu. Korkum şahsımla ilgili değil. Bir insanın bir koltuk için neler yapabileceğini gördüğümde şok oldum. Bir makam için insanların bu kadar çirkinleşebileceği bir ortamda açıkçası ‘ne oluyoruz’ dedim. FETÖ'den öğrendiklerini, aşağılık bir tavırla, sığlıkla yapıyor olmanın insanlara yakıştığını düşünmüyorum. Ben de kendi dilimle, ‘Rektörlük alın sizin olsun’ diyorum. Bu makam o kadar hırpalanmaya değmez” dedi. (DUVAR)