Eren Erdem'e gizli tanık ifşasından ceza istendi

İstanbul Başsavcılığı, 17-25 Aralık döneminde Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken gizli ses kayıtlarını servis ettiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan CHP PM üyesi Eren Erdem aleyhine istinaf mahkemesine başvurdu. Başsavcılık, Erdem'e 'gizli tanığın ifşası' suçundan verilen beraat kararına itiraz ederken, Erdem'in ifşa ettiği Turan Ababey'in ise beraatini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 17-25 Aralık'taki ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada, savcı istinaf mahkemesine başvurdu.

Avukat Aslı Kazan'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve 29 Haziran 2018’den beri Silivre Cezaevi'nde bulunan CHP PM Üyesi Eren Erdem açısından aleyhe, Turan Ababey ve Emre Erçiş açısından ise lehe istinaf talebinde bulundu. Eren Erdem'in TBMM'de basın toplantısıyla 'Ayçiçeği' kod adlı kişinin 'Turan Ababey' olduğunu açıkladığını hatırlatan başsavcılık, 'beraat' verilen bu suçtan ceza talep etti. Başsavcılık, Emre Erciş'in, ifadesinde örgüt ve süreçte kendi tutumu ile ilgili açık ve samimi beyanlarda bulunduğu dikkate alınarak hakkında TCK.'nın 221/4. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin tatbik edilmesi gerektiğini de öne sürdü. Başsavcılık 'Yasadışı örgüte yardım etmek' suçlamasıyla cezalandırılmasına karar verilen Karşı Gazetesi patronu Turan Ababey için ise beraat talep etti.

GİZLİ TANIK OLDUĞUNU KENDİSİ BEYAN ETMİŞTİ

Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey ve 10 çalışanına yönelik iddianamede, sanık Ababey'in, gizli tanık 'Ayçiçeği'nin kendisi olduğunu beyan ettiği ortaya çıkmıştı. İddianamede, Turan Ababey'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçeyle gizli tanık "Ayçiçeği"nin kendisi olduğunu belirterek, bu beyanlarını açık kimliğiyle ulusal kanallarda tekrar ettiğini ve bu nedenle gizli tanık olmak istemediğini anlattığı aktarılmıştı. (HABER MERKEZİ)