DW’nin Türkçe YouTube kanalı yayına başladı

DW, BBC, France 24 ve Voice of America biraraya geldi: Youtube kanalı yayına başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deutsche Welle, BBC Türkçe, France24 ve Voice of America Türkçe YouTube kanalı üzerinde buluştu. DW öncülüğünde birleşen uluslararası dört yayın kuruluşu, bugün düzenledikleri basın toplantısında kanalın adını"+90" olarak duyurdu. Türkçe YouTube içeriğine bağımsız ve tarafsız bir bakış getirmek istediklerini belirten topluluk röportajlar, arka plan bilgileri ve söyleşilerle toplumsal ve siyasete ilişkin konuları ele alacak.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, proje görüşmelerine yaklaşık 16 ay önce başladıklarını söyleyerek kanal adının Türkiye'nin uluslararası telefon kodundan geldiğini belirtti. Limbourg, 'Tarafsız Gündeme Bağlan' sloganıyla yayın yapacak bu kanal ile YouTube’daki takipçilere güvenilir bilgiler sunmayı amaçladıklarını söyledi. Almanların ve Almanya'nın Türkiye'yle çok ilgilendiğini belirten Limbourg, ülkeler arasındaki anlayışı geliştirmeye bir katkı sağlamayı umduklarını, dinleyici ve izleyicileriyle iyi bir diyalog içinde olmak istediklerini kaydetti.

İFADE VE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Deutsche Welle sorumluluğunda yürütülen projede YouTube'un tüm imkanlarını kullanacaklarını belirten BBC Dünya Servisi Genel Müdürü Jamie Angus ise amacın izleyicilere daha yaygın ve daha güçlü Türkçe içerik ile ulaşabilmek olduğunu söyledi. Angus, ''İzleyiciler ve özellikle gençler, habere ulaşmak, dünyada ve ülkelerinde olup bitenleri anlamak için Youtube'u kullanıyorlar. İzleyicilerin video izleme alışkanlıklarını dikkate aldığımızda, tek bir ortamda içeriği bir araya getirmenin daha cazip ve zenginleştirici olacağını biliyoruz. Bu nedenle bir YouTube kanalı üzerinde işbirliği yapmanın doğru adım olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.