Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt: 40'a yakın bina boşaltıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dün yaşanan zemin kayması nedeniyle 40'a yakın binanın boşaltıldığını söyledi. Bozkurt, "Çok büyük risk görülmemekle beraber vatandaşlarımız rahat etsin diye bu akşam da onları misafir edeceğiz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, dün bir binada oluşan çatlaklar ve yolda meydana gelen çökmeye ilişkin Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt açıklama yaptı. Şu anda 40'a yakın binanın boşaltılmış durumda olduğunu aktaran Bozkurt, yaklaşık 15 saattir ölçümlerin devam ettiğini söyledi.

"Herhangi bir zeminde oynama yok. Gayet güzel stabil gidiyor" diyen Bozkurt, "Aynı zamanda aşağıda hafriyat alınan bir inşaat alanımız vardı orayı da doldurtuyoruz. Dolma işlemi bitmediği için şu aşamada çok büyük risk olmamasına rağmen yine kaymakamlıkla valilikle görüştük. Yarın dolacak orası. Yarından sonra inşallah daha net rakamlar söyleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki binalara izleme cihazları konulacağını dile getiren Bozkurt, "Her binanın hareketini tek tek kontrol ediyoruz. Kuyular açılıyor, zemin hareketleri kontrol ediliyor. Çok büyük risk görülmemekle beraber vatandaşlarımız rahat etsin diye bu akşam da onları misafir edeceğiz. Burada önemli olan vatandaşlarımızın huzurlu şekilde, zarar görmeden muhafaza altına alınması" dedi.

'KUYULAR AÇIK KALACAK, JEOLOJİK YAPIDA SORUN VARSA TESPİT EDECEĞİZ'

Ölçüm için açılan kuyuların açık tutulacağını ifade eden Bozkurt, şunları söyledi:

"Yarın büyük oranda en azından ölçümlerin tamamlanmasında seyir açısından stabilite sağlandığı için vatandaşlarımızın evine gitmesine müsaade edebiliriz. Bu da sürece bağlı. Salı günü bütün kuyu açımları bitecek. Zemin hareketleri ve bina hareketleri, numerik değerler olarak alınacak ve ondan sonra niye olduğu, ne olacağına dair net rakamları söyleyebileceğiz. Ayrıca burada o kuyular açık kalacak zaman içerisinde eğer bu bölgenin jeolojik yapısı ile ilgili bir sorun varsa onu da tespit etmiş olacağız."

Bozkurt, incelemelerde bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı. (İSTANBUL/AA)

Esenyurt'ta yine yol çöktüEsenyurt'ta yine yol çöktü