Ormanda işkence iddianamesi: 22 yılla yargılanacaklar

Antalya'da geçen ocak ayında ormanlık alana götürülerek 18 yaşındaki S.D.'ye işkence edenler hakkında savcılık iddianame hazırladı. İddianamede her sanık için 22 yıl hapis cezası istenirken, S.D.'nin Avukatı Halit Çaplık, “Müvekkilimin psikolojisi bozuldu, günlerce dışarı çıkamadı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da genç bir kadını ormanlık alana götürerek işkence edenler hakkında savcılık iddianame hazırladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 3 sanık hakkında 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' suçlarından üst sınırdan ceza istendi.

HER SANIK İÇİN 22 YIL

Genç kadın S.D. geçtiğimiz 31 Ocak tarihinde yaşları 15 ile 20 arasında olan 5 kişi tarafından Antalya’nın Kepez ilçesi Mazı Dağı mevkiindeki ormanlık alana götürüldü. 5 kişi burada S. D.'yi saçından tutarak işkence etti ve ardından S.D.'yi gasp etmeye çalıştı. Görüntülerin basına yansımasıyla birlikte olay kamuoyunda büyük tepki topladı. Olaya karışan 6 şüpheli gözaltına alındı. Daha sonra 1'i çocuk 3 kişi tutuklanırken 3 şüpheli de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olayın üzerinden iki ay geçtikten sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı S.D.'ye işkence edenler hakkında iddianame hazırladı. Savcılık, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği iddianamede suça karışanlar arasında 18 yaşın altında çocukların bulunması nedeniyle duruşma salonunda pedagog bulundurulması talebinde bulundu. Ayrıca savcılık, 3 sanık hakkında 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'ten üst sınırdan ceza istedi. Söz konusu görüntülerde S.D.'ye işkence ettikleri belirlenen A.S., Y.K. ve M.C.Y. 22 yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak.

Antalya'da lise öğrencisine işkence soruşturmasında 3 tutuklamaAntalya'da lise öğrencisine işkence soruşturmasında 3 tutuklama

Avukat Halit Çaplık

'AYLARCA PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ'

S.D.'nin Avukatı Halit Çaplık, müvekkillinin şu an psikolojik olarak zor günler geçirdiğini söyleyerek S.D.'nin olayın ardından günlerce dışarı çıkamadığını söyledi. Çaplık, “Olayın medyaya yansımasıyla birlikte zaten ölümle tehdit edildiği için olayı ailesine bile söyleyemedi. Çocuk yaşta olan müvekkilimin psikolojisi olaydan çok ciddi şekilde etkilendi. Aylarca psikolojik tedavi gördü. Ailesi de günlerce uyuyamadığını, kızlarının dışarıya adım atamadığını ifade ettiler. Mahkemeye sunacağımız şikayet dilekçemizde de değineceğimiz üzere sanıkların iddianamede geçen suçlardan üst sınırdan cezalandırılarak tutukluluklarının devamını talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Lise öğrencisi S.D., 31 Ocak’ta arkadaşı S. ile eve giderken, karşılaştıkları 3 kız arkadaşı, otomobille gezmeyi teklif etti. S.D. ile S., arkadaşlarının çağırdığı Mehmet kişinin kullandığı otomobile bindi.

Mazı Dağı mevkisindeki ormanlık alana geldiklerinde S., erkek arkadaşıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla S.D.’yi darp etti. Bir süre sonra grup yeniden otomobile binerek, Konuksever Mahallesi’nde boşluk alanda Y.K. İle buluştu. Gruptakilerden bazıları Y.K.'in otomobiline binerek, iki araçla yeniden Mazı Dağı mevkisindeki ormanlık alana gitti. Burada S.D. darp edilerek parası da gasp edilmek istendi.

Ardından 6 kişi, S.D.’yi, olayı kimseye anlatmamasını söyleyerek, şikayetçi olması halinde ailesine de zarar vermekle tehdit etti. Saldırganlar şiddet anlarını da cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerin basına yansımasının ardından Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelileri yakalayıp gözaltına almıştı.