Elazığ'da depremin etkileri...

Elazığ'da meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremin ardından hasar tespit ve onarım çalışmaları sürüyor. Vali Kaldırım, köylerde ikamet eden vatandaşların kış aylarında genellikle şehir merkezlerine gitmeleri nedeniyle evlerin çoğunlukla boş olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssüne yakın Uslu, Doğanbağı ve Kavak köylerinde sarsıntının etkisiyle bazı evlerde hasar meydana geldi. Bu yerleşkelerde hasar tespit ve arıza giderme çalışmaları devam ediyor.

Hasar gören enerji hatları onarılarak evlere elektrik verildi. Bazı vatandaşların, yaşadıkları korku nedeniyle evlerine girmeye çekindikleri görüldü.

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, yaptığı açıklamada, köylerde hasarlı binaların olduğu bilgisinin alınmasının ardından köyleri ziyaret ettiğini söyledi.

Köylerde ikamet eden vatandaşların kış aylarında genellikle şehir merkezlerine gitmeleri nedeniyle evlerin çoğunlukla boş olduğunu dile getiren Kaldırım, "Yıkılma yok, çok şükür. Binalarda duvarlarda çatlama, sıvalarda dökülmeler var. Deprem erken saatte olunca vatandaşlarımız da kendilerini dışarı attı" ifadesini kullandı.

Kaldırım, "Çok büyük bir deprem ama can kaybı ve yaralanmaların olmaması sevindirici bir durum" diye konuştu. (ELAZIĞ/AA)