Kayseri Havalimanı'nda silahlı kavga: 1 polis hayatını kaybetti, 1 polis yaralı

Kayseri Havalimanı'nda görevli polis memuru Eyüp B., tartıştığı meslektaşı Ali Ağkuş'u yaraladıktan sonra kendini vurdu. Hastaneye kaldırılan polislerden Ağkuş, yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Havalimanı İç Hatlar Terminali yolcu girişi kontrol noktasında görevli polisler Eyüp B. ile Ali Ağkuş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eyüp B, tabancayla meslektaşına ateş ettikten sonra, kendini vurdu.

Ağır yaralanan iki polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, havaalanında geniş güvenlik önlemi alırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, havalimanına gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Günaydın, "Polis memurlarımızdan bir tanesi diğer polis memurumuzu vuruyor. Daha sonra da intihara teşebbüs ediyor. Polis memurumuz Eyüp B. orada. Doktor arkadaşlarımızın yoğun müdahalesi var ve acil olarak ameliyata alacaklar. Diğer polis memurumuzun da durumu ağır. Doktorlarımız ellerinden geleni yapıyor. Konuyla ilgili adli tahkikat da başladı" dedi.

Vali Günaydın, polislerin neden tartıştığı sorusu üzerine, "Tartışmanın sebebi henüz belli değil. Soruşturmanın ilerleyen zamanlarında ortaya çıkacak. Polis memurlarımızın tecrübeli olduğu ve aralarında hiçbir husumetin bulunmadığı ifade edildi. Az önce görüntülere de baktım, birkaç dakika görüşüyorlar, ondan sonra maalesef bu üzücü olay meydana geliyor" diye konuştu.

Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınan Ali Ağkuş, akşam saatlerinde hayatını kaybetti. (KAYSERİ/AA)