Büyükelçinin F-35 paylaşımına Beştepe'den tepki

Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri eski Büyükelçisi Namık Tan sosyal medyadan ABD ile yaşanan F-35 alımı ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Yanıt yine sosyal medyadan geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı için başlattığı sürecin ABD ile yol açtığı gerilimi eski diplomat Namık Tan sosyal medyadan yorumladı. ABD ile süren F-35 savaş uçağı projesinde sorunları değerlendiren Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri Eski Büyükelçisi Namık Tan'a yanıt yine sosyal medyadan geldi.

Türkiye’nin bir süre Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği görevini yürüten Namık Tan, S-400 füzeleri ile ilgili olarak, “Sular ısınıyor: F-35 TESLİMATI ASKIYA ALINABİLİR ABD'li yetkililer,henüz bir karar alınmış olmamasına rağmen, Washington yönetiminin Türkiye'ye F-35 verilmesi hazırlıklarını askıya almayı düşündüğünü doğruladı.ABD tarafı ayrıca Türkiye'ye alternatif tedarikçi arayışına da başladı" paylaşımı yaptı.

Tan paylaşımına, "S-400 alımında ısrar, ilişkilerimizi ciddi şekilde gerecektir. Bunun ekonomimize de çok olumsuz yansımaları olur. “Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir” sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" diyerek devam etti.

Namık Tan son olarak ise, "S-400 meselsine hamaset zemninde yaklaşmak bize kaybettrir.Gerçekçi/soğukkanlı olmalyız.F-35’lerin imalatına yaptığmız katkının,bu bağlmda ortak üretim sürecnde yer almamzın,savunma sanayii şirketlerimze ciddi teknolojik kabiliyet,ülkemize gelir kazandrmakta olduğunu unutmamalyız" diye görüşünü açıkladı.

Paylaşımlara tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca ise, “Sn. Büyükelçi Namık TAN, bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden, Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye’yi değil. Amerika’yı ikaz edin!!!” mesajı ile yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ABD elçi Namık Tan