Boğulan kadına yardım çağrısına yanıt: Bana ne!

İstanbul Sarıyer'de denize atlayan bir kadını 15 dakika boyunca kimse kurtarmaya çalışmadı. Yardım istenen bir tekneden 'bana ne' yanıtı geldi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sarıyer'de denize atladığı iddia edilen bir kadına 15 dakikaya yakın süre kimse müdahale etmedi. Bir yolcu teknesinin mürettebatından yardım etmeleri için seslenenler, 'bana ne' yanıtını aldı! Sahil Güvenlik ekiplerinin gelmesiyle kıyıya çıkarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

Sarıyer İskelesi'nin yan tarafına sabah saat 9.00 civarında gelen E.K. (45) iddiaya göre sahilden denize atladı. Birkaç dakika sonra Kadıköy-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer hattında çalışan yolcu teknesi iskeleye yanaşırken, kıyıdakiler teknenin mürettebatına su yüzeyindeki kadını kurtarmaları için seslendi.  İddiaya göre teknedeki görevlilerden bir kişi, 'Benim yapacak bir şeyim yok, bana ne' diyerek müdahale etmedi. Yaklaşık 15 dakika suda kalan kadın olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri bilinci kapalı olan E.K.'ya ilk müdahalede bulundu. Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının hayati tehlikesi bulunduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

'İNSANLIK ÖLMÜŞ'

Olayı anlatan Halit Akduman, “Biz geldiğimizde kadın denizdeydi. Sahil Güvenlik ekipleri gelip çıkardılar, biz de yardım edip ambulansa taşıdık. Yaklaşık 15 dakika suda kaldı. Kimse müdahale etmedi. İskeleye yanaşan yolcu teknesi vardı onların müdahale etmesi gerekiyordu, söyledik. Adam 'ben bir şey yapamam diyor', 'bana ne' diyor. Kadın suyun içindeydi, yazık günah, böyle bir şey yok insanlık ölmüş, bitmiş. Bir can yeleği, bir şey atın bunlar sizin teknenizde var, yolcu teknesi, adam hâlâ 'ben bir şey yapamam, bana ne diyor'. Böyle bir şey var mı. Burada bir arkadaş vardı o görmüş kadın telefonunu bankın üstüne bırakıp atlamış, ama hiç kimse müdahale etmemiş" diye konuştu.

'YOLCULARDAN BİRİ DÜŞSE DEMEK ÖLDÜ GİTTİ'

Yunus Emre İde ise, "Polisin söylemesine göre gemidekilerin ekipmanları yokmuş, nasıl bir yolcu taşıma sistemiyse ekipmansız... Yolcuların biri denize düşse demek ki öldü gitti." dedi. (İSTANBUL/DHA)