Memurun çağırdığı hakim duruşmaya ara verip kalem odasına gitti!

İstanbul'da avukatlık yapan Nazire Uyanık, vekaleti olduğu bir dosyayı alabilmek için Çağlayan Adliyesi'ndeki kalem odasına girdi. Kalem müdürü ile Uyanık arasında sözlü tartışma yaşanınca kalem müdürü duruşmadaki hakimi odaya çağırdı. Uyanık, "Kalem müdiresi hakimi çağıracağını söyleyince gülmüştüm..." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Nazire Uyanık, Çağlayan Adliyesi'nde bir dosyanın örneğini alabilmek için kalem odasında görevli memurun yanına gitti. Fakat Uyanık'a dosya örneğinin verilmesi için talep dilekçesini yazması ve bu dilekçenin de ön bürodan verilmesi gerektiği söylendi. Memura, dosyada vekaleti olduğunu söyleyen Uyanık, "Avukat dosya almak için dilekçe yazmak zorunda değildir" dedi. Bunun üzerine kalemdeki memur mahkeme başkanını çağırdı. Ağır Ceza hakimi duruşmaya ara vererek kalem odasına geldi.

'TECRÜBELİ OLSAYDI BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZDI'

Uyanık, kalem odasına gelen hakimin kendisine odadan çıkması gerektiğini, aksi takdirde güvenliği çağıracağını söylediğini vurgulayarak yaşananları şöyle anlattı: "Beni çıkaramayacağını anlayan başkan kalemdeki tüm memurlara 'dışarı çıkın' dedi ve çıkmaya başladılar. Ben de 'Kalemdeki tüm evrakların sorumluluğunu alamam' diyerek çıktım odadan. Başkan da gayet kinayeli ses tonuyla, 'Onu bilemem artık' dedi. Sonrasında da 'Avukat hanıma dosyasını bir de Avukatlık Kanunu ile CMK verin, öğrensin' dedi. Ben de 'Dosyada vekaletnamem var, göstereceğiniz gerekçeyi bekliyorum' dedim. Dosyamı aldım."

Uyanık, şöyle devam etti: "Ağır Ceza Başkanı, kalem işlerinden de sorumlu amir görevini yürütüyor. Burada bir sorun yok. Ama en nihayetinde olayın yaşandığı sırada bir terör yargılaması devam ediyordu. Kalem müdiresi memura, 'Ben çok gerildim. Başkan beş dakika buraya gelebilir mi?' dedi. Bu sözlerin üzerine başkan duruşmayı bölüp kalem odasına geldi. Çok manasız bir şey. Kalem müdiresi bunu ilk söylediği zaman güldüm. Eğer hakim tecrübeli biri olsaydı böyle bir durum yaşanmazdı."

'TAVİZ TAVİZİ DOĞURUYOR'

Savunma makamının etkisizleştirilmek istendiğine dikkat çeken Uyanık son olarak şunları söyledi: "Avukata bakış açısı çok değişti. Örneğin mahkeme kalemlerine girerken kapıdaki güvenliğe adımızı soyadımızı ve T.C. numaramızı vererek güvenliğin kartıyla içeriye girebiliyoruz. Bu durum Kartal Adliyesi'nde yaşanmıyor. Olabildiğince her alanda savunma makamını etkisizleştirmek istiyorlar. O kadar çok büyük problemler yaşanıyor ki kimse artık ne yazık ki önemsemiyor. Ama bu kabul edilemez. Taviz tavizi doğuruyor."