İzmir'deki metro göçüğünde işçilerin cansız bedeni çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesince metro vagonları için yaptırılan yer altı park alanının inşaatındaki göçüğün altında kalan iki bekçiden diğerinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesince, metro vagonları için yapılan yer altı park alanının inşaatındaki göçüğün altında kalan iki bekçiden diğerinin de cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Konak ilçesi Halkapınar Spor Salonu önünde yapımı devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesine ait metro vagonu yer altı park alanı inşaatında geçen gün meydana gelen göçüğün altında kalan bekçilerden Mehmet Çiftçi'nin (69) de cesedi bulundu.

AFAD, itfaiye ve AKS ekiplerinin bölgede yaptıkları çalışmalar kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesine ait yer altını tespit eden sismik cihazla cesetlerin bulundukları alan tespit edildi.

Yüklenici firma için şantiye sahasında çalışan bekçilerden Mehmet Ali Yalçın'a (65) ait olduğu bildirilen cesede ise dün sabah saatlerinde ulaşılmıştı.

Metro vagonu yer altı park alanı inşaatında, 13 Mart'ta sabah vardiyasına gelen görevliler, 2 bekçinin olmaması ve bölgede göçük yaşanması üzerine, durumu yetkililere bildirmiş, göçük altında kaldıkları tespit edilen bekçiler için kurtarma çalışması başlatılmıştı.

'EMEKLİ OLABİLMEK BU ŞİRKETE GİRDİ'

Evrensel Gazetesi'nin görüştüğü Gökçe Yavuz, babası Mehmet Çitfçi'nin emekli olmasına bir yıl kaldığını söyledi ve "Asıl mesleği aşçılıktı ve çalıştığı yerlerde sigorta yapılmamış. Daha sonra bir dönem pazarcılık yaptı. Son olarak emekli olabilmek için bu şirkete girdi. Emekli olmadığı için çalışmaya devam etti. Çalışmaların yeterli olmadığını düşünüyoruz. Zemin kaymaya devam ediyor. Daha çok güçlendirme çalışması yapıldı. Takviye ekibi ile güçlendirilmeli. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 21 yüzyıldayız işçi güvenliği üst düzeyde olması gerekirken ama maalesef burada çok büyük ihmaller var” diye konuştu. (HABER MERKEZİ/AA)