Kabataş iskelesi cuma günü ilk seferini gerçekleştirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi' projesinin ilk etabını tamamladığını duyurdu. Şehir Hatları A.Ş., 15 Mart Cuma gününden itibaren Kabataş’tan Adalar ve Boğaz hattına düzenli deneme seferlerine başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kabataş Meydan düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. Şehir Hatları vapurlarının 7 Nisan'a kadar düzenlenecek deneme seferleri, Kabataş-Adalar yönünde, sabah ve akşam belirli saatlerde gidiş yönünde Eminönü ve Kadıköy iskelelerine uğramalı olarak gerçekleştirilecek.

Şehir Hatları yaptığı açıklamada projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: "İkinci etabı devam eden proje nedeniyle kısmi olarak hizmete alınan Adalar hattında, hafta içi ve Cumartesi günleri ilk sefer 6.35, Pazar ve Tatil günlerinde ilk sefer 7.15’te başlayacak. Gün içerisinde belirli aralıklarla devam eden hatta son sefer 22:45 olarak belirlendi. Ayrıca 1–7 Nisan tarihleri arasında Adalar hattına 21.15 seferi de ilave edilecek. İBB Şehir Hatları AŞ, 15 Mart Cuma günü Kabataş’tan Boğaz Hattı seferlerini de başlatıyor. Bu hatta hafta içi ve Cumartesi günleri düzenlenen deneme seferleri sabah ve akşam saatlerinde yapılacak."

2020'DE TAMAMLANACAK

Projenin ikinci etabının Ekim 2020’de tamamlanması planlanıyor. Tüm iskeleler kullanıma açıldığında şehir hatlarının yanı sıra motorlar, İDO ve BUDO gemileri Kabataş’tan sefer yapabilecek. Ayrıca turistik gemiler de yolcu indirip bindirebilecek.

2016'da kapatılan iskele tartışmalara neden oldu. Yıkılan Kabataş İskelesi'ni yerine yapılacak, 'Martı Projesi' geçtiğimiz günlerde revize edildi. Yeni düzenlemede, projeye adını veren kanatlarını açmış martı şeklindeki iskele kaldırıldı, yerine Osmanlı mimarisinden esinlenen klasik terminal binaları inşa edilmesi kararlaştırıldı. (HABER MERKEZİ)