'Babam can güvenliğimiz yok diyordu'

Göçükte aranan bekçilerden Mehmet Çiftçi'nin kızı: Babam 'Toprak kayıyor' diyordu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Konak ilçesindeki metro vagonu yer altı parkının inşaat alanındaki göçükte toprak altında kalan bekçiler Mehmet Çiftçi ve Ali Yalçın'ı arama çalışmaları devam ediyor. Aileler bölgedeki çalışmaları takip ediyor. 71 yaşındaki Mehmet Çiftçi'nin kızı Fatma Çiftçi, inşaat alanında can güvenliği olmadığının bilindiğini öne sürdü.

Fatma Çiftçi

Babasının 1 yıl sonra emeklilik hakkı kazanacağını, bu süreyi doldurmak için çalıştığını anlatan Fatma Çiftçi şunları anlattı: "Babam emekli olabilmek için bekçilik yapmaya başladı. İşe girdiği için çok memnundu, ilk gittiği yer iyiydi ama sonra buraya geldi. Zaman zaman iş yerindeki durumu dile getirirdi. Babam 'Burada toprak kayıyor, can güvenliğimiz yok' diye anlatırdı. İşten çıkmasını istedik ama 'Kızım sigortamı doldurmak istiyorum, yakın zamanda buradan alıp başka yere gönderecekler' demişti."

Memet Çiftçi'nin diğer kızı Adalet Şen de babasının kendilerine iş yerinde can güvenliğinin olmadığından bahsettiğini söyledi. Olayda ihmal bulunduğunu ileri sürerek belediyeye tepki gösteren Şen, "Biz hala bir umutla bekliyoruz ancak burada hiçbir büyük yok" diye konuştu. (AA)

Etiketler metro İzmir göçük