'8 Mart' ve kök hücre için konser!

İlik nakli bekleyen çocuklar yararına konser düzenlendi: Öykü Arin'e umut ol!

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Sanatçı Fide Köksal, Öykü Arin ve kök hücre bekleyen çocuklar için dayanışma amaçlı verdiği mini konserde şarkılarını seslendirdi. Medical Park Hastanesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü temasıyla yapılan etkinlik boyunca kök hücre bağışı da gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hastanenin fuayesinde konser öncesi ve sonrasında ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin ve diğer lösemili çocuklar için kan bağışının önemine dikkat çekilen konuşmalar yapıldı.

ÖYKÜ ARİN’E UMUT OL

Kızılay’ın da destek verdiği etkinliğin amacı ile ilgili bilgi veren şarkıcı Fide Köksal, “Bugün burada olmamızın en önemli sebebi Öykü Arin ve onunla birlikte bütün lösemili çocuklar için kan bağışı yapmaya davet etmek. Bence bir insana hayat vermekten daha büyük bir lütuf olamaz. Bu yüzden kan bağışının önemine farkındalık yaratmak için “Öykü Arin’e Umut Ol” sloganıyla herkesi bağış yapmaya davet ediyoruz” dedi.

18-50 yaş arası sağlıklı herkesin ilik nakli için aday olması gerektiğini söyleyen Medical Park İzmir Hastanesi Çocuk Hematolojisi Kliniği’nden Doç. Dr. Refik Emre Çeçen ise “Kan kanserlerinde, kemik iliği yetmezliklerinde veya bağışıklık sistemini etkileyen durumlarda, ilik nakli olmadan tedavi mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle ilik bağışı son derece önemli ve hayat kurtarıcı. İlik nakli yapabilmemiz için uygun vericilerden ilik almamız gerekiyor. Bunun başka bir kaynağı yok. Bu nedenle 18-50 yaş arası mümkün olan herkesin ilik nakli için aday olması gerekiyor” dedi. (DUVAR)