Bitlenen saçlarını benzinle yıkamak isterken yandı

Erzincan'da bitlenen saçlarını benzinle yıkamak isteyen 16 yaşındaki lise öğrencisi Gözde K., sobayla temas edince alevler içinde kaldı. Babası tarafından ağır yaralı olarak kurtarılan Gözde K. için sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'da yaşayan 16 yaşındaki Gözde K., 3 Mart günü, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine bitlenen saçlarını benzinle yıkamak için banyoya girdi. Gözde K., saçlarına banyo kazanını yakarken kullandıkları benzinden döktüğü sırada saçları sobayla temas edince alevler içinde kaldı.

Çığlık seslerini duyan baba Erdal K., alevleri havluyla söndürerek sağlık ekiplerine haber verdi. Gözde K., ilk müdahalenin ardından Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Gözde K.

'KIZIMIN BU HALE GELMESİNİN TEK NEDENİ MADDİ İMKANSIZLIK'

Kızını kurtarırken ellerinden yaralanan ve aynı hastanede tedavisi süren Erdal K., "Kızımın saçında bitler oluşmuş. Okuldaki arkadaşları da bunun çözümünün saçlarını benzinle yıkamak olduğunu söylemiş. Banyo kazanını yakmakta kullandığımız benzinden bir miktar saçına dökmüş. Bu sırada eğilirken, saçları sobada alev almış" dedi.

"Kızımın çığlıkları üzerine banyoya koştuk" diyen Erdal K., "Kapıyı kilitlediği için kendisi çıkmayı başaramamış. Kapıyı kırıp içeriye girdim. Kızım alev almıştı. Havluya sarıp söndürdüm. Hemen 112'yi aradık ve hastaneye kaldırdık. Kanaması var, ameliyat oldu. Sürekli pansuman yapılıyor. Allah’ım yavrumuzu bize bağışlasın. Ben ailemin geçimini düğünlerde zurna çalarak sağlıyorum. Kızımın bu hale gelmesinin tek nedeni maddi imkansızlık" dedi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Gözde K. için sosyal medyada, Gönüllü Gençler Derneği tarafından yardım kampanyası başlatıldı. (ERZURUM/DHA)