ABD Savunma Bakanlığı: Türkiye'nin S-400 almasının ağır sonuçları olur

Washington'ın Türkiye üzerindeki S-400 baskısı sürüyor. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, Rus basınına demecinde "İşbirliği üzerinde ağır sonuçları olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alma planlarına karşı baskıyı artırıyor. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, "Rus S-400 sistemleri alımının ABD ile Türkiye arasındaki savunma işbirliği üzerinde ağır sonuçları olacaktır" dedi.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Pahon, 'Türkiye'nin hava savunma sistemleri geliştirebilmesi için alternatif çözümler aradıklarını' belirtip, 'buna rağmen S-400 füzeleri alınması durumunda çok geniş kapsamlı sonuçların ortaya çıkacağı' tehdidinde bulundu. Pahon ayrıca, NATO kapsamında işbirliğinin devam edebilmesi için iletişim kanallarını açık tuttuklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cuma günü yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğunu, ABD'den Patriot sistemleri alınamadığı için Rus S-400 füzelerinin alınmasına karar verildiğini söylemişti. Çavuşoğlu, devam eden pazarlıkların olumlu sonuç vermesi durumunda ise Amerikalılardan Patriot sistemlerinin alabileceğini dile getirmişti. (Euronews)

Etiketler Türkiye füze s400