150 Türk şoför Suriye’de mahsur kaldı

Gaziantep Karkamış'taki sınır kapısından Cerablus’a yük götüren kamyon şoförleri, bölgeyi kontrol eden ÖSO İle Suriyeli tüccarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle içeride mahsur kaldılar. Şoförlerin bekleyişi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Karkamış Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Cerablus ilçesine giren 150 kadar kamyon şoförü, ÖSO ile Suriyeli tüccarların arasında yaşandığı belirtilen anlaşmazlığın mağduru oldu. 10 gündür yüklerini boşaltamayan şoförlere Türkiye’ye giriş izni de verilmeyince büyük sorun yaşamaya başladılar.

'YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUNLAR'

Karkamış Gümrük Kapısı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını belirten şoförlerin bekleyişi sürüyor. Günlerdir yağmur altında ve soğukta beklediklerini kaydeden şoförler, “Bir an önce evimize, ailemize ve çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Ancak anavatanımıza dönemiyoruz. Bu konuda bir muhatap da bulamıyoruz. Bir an önce sorunumuz çözülsün. Yetkililer sesimizi duysunlar” dedi.

Gazete Duvar'ın Suriye’deki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, kamyonların taşıdıkları yükleri Suriyeli tüccarlara devrettiği bölgeyi elinde bulunduran Sultan Murad Tugayı’nın istediği rüşveti tüccarların çok bulduğu ve anlaşmazlığın bu nedenle çıktığı ifade ediliyor.