CHP'li Levent Gök: Bir alt geçit tadilatı ne kadar?

Ankara'daki Bilkent Metro İstasyonu'nun alt geçidi Meclis'e kadar taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök verdiği soru önergesinde yaya alt geçidi her yağıştan sonra su baskınına uğradığını ve aydınlatma sisteminin çalışmadığını belirterek, "Alt geçidin su baskınlarına dayanabilmesi ve aydınlatma sisteminin çalışır hale getirilmesi için gereken tadilatların maliyetlerini açıklar mısınız?" diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Bilkent Metro İstasyonu'ndaki su baskınlarına uğrayan yaya alt geçidini Meclis gündemine taşıdı.

Bilkent Metro İstasyonu ve Ahmet Hamdi Akseki Camisine ulaşım sağlayan yaya alt geçidi her yağıştan sonra su baskınına uğruyordu. Ayrıca alt geçitte oluşan su birikintilerine ilişkin herhangi bir uyarı yok ve aydınlatma sistemleri çalışmıyor. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, alt geçitle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Gök soru önergesinde, "Her gün yüzlerce kişinin kullandığı alt geçit bölgenin trafik güvenliği açısından hayati önem taşımasına rağmen hizmete açıldığından beri sorunları giderilmemiştir" dedi ve Kurum'a "2014– 2018 yılları arasında Bilkent Metro İstasyonu alt geçidinde yaşanan su baskını sayısı kaçtır ve kaç gün süreyle kullanıma kapatılmıştır? Sözü geçen alt geçitte açıldığı tarihten beri su baskınları yaşanmasına rağmen neden gereken önlemler alınmamıştır?" sorularını yöneltti. Gök önergesinde "Alt geçidin su baskınlarına dayanabilmesi ve aydınlatma sisteminin çalışır hale getirilmesi için gereken tadilatların maliyetlerini açıklar mısınız?" diye de ekledi.

Metro istasyonundaki asansör ve yürüyen merdivenler de çalışmıyordu. Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, bu durumu fotoğraflamış ve ALO 153 Mavi Masa'yı defalarca aramasına rağmen sorun çözülmemişti. (DUVAR)