Hastaneye gitmek için engeli aşmak gerek

Kızılay- Çayyolu metrosunun Bilkent durağındaki asansör ile yürüyen merdiven aylardır çalışmıyor. Durumu fotoğraflayan Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, belediyeye bildirmesine rağmen yetkililerin harekete geçmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, Kızılay- Çayyolu metrosunun Bilkent durağındaki çalışmayan asansör ve yürüyen merdivenleri fotoğrafladı. Bu konu hakkında ALO 153 Mavi Masa'yı defalarca aradığını ve sorunun çözülmediğini dile getiren Tokur, metro istasyonunun alt geçidinin Bilkent Şehir Hastanesi ile Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne açıldığı bilgisini verdi.

.

Metro istasyonlarındaki tek yönlü merdivenlerin yeterli olmadığını, var olan tek yönlü merdivenlerin dahi bozuk olduğunu ifade eden Mithat Tokur şunları söyledi, “Yaşlı ve engellilerin hiç bir şekilde bu merdivenleri kullanabilmesi mümkün değildir. İilgili ve yetkililerin dikkatine tekrar sunulur. Eğer kendileri tekerlekli sandalye, akülü araç ya da koltuk değnekleri ile bu merdivenleri aşıp cami ya da hastaneye ulaşabilirlerse kendilerinden hiç bir talep ve isteğimiz yok. Seçim öncesi halkımızın da dikkatine". (DUVAR)