Osmanoğlu: İsmet İnönü hanedan üyelerinin altınlarını aldı

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, İsmet İnönü'nün ülkeye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" diyerek mücevherlerini aldığını ileri sürdü. Osmanoğlu, iddiasıyla ilgili bir belge sunmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, bir konferansa katırlarak Fransa'da yaşayan Abdülhamid ailesiyle eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü arasında geçtiğini iddia ettiği bir görüşmeyi anlattı.

Osmanoğlu iddiasında, İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" dedikten sonra ellerindeki mücevherleri aldığını dedi.

Osmanoğlu, İnonü'nün Paris'te görüşüp Abdülhamid'in eşinin mücevherlerini alarak Türkiye'ye döndüğünü ileri sürdü. Osmanoğlu daha sonra, mücevherleri İnönü'nün eşi Mevhibe İnönü'nün üzerinde gördüğünü ifade etti.

Osmanoğlu, iddiasıyla ilgili hiçbir belge sunmayarak, görüşmenin bir mektupta geçtiğini söyledi.

HAYRİ İNÖNÜ: İFTİRANIN YAKIŞANINDAN KORKACAKSIN

Osmanoğlu'nun sözlerine sosyal medyadan tepki yağarken, İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü sosyal medya hesabında, "Rahmetli Demirel'in bir lafı vardı 'İftiranın yakışanından korkacaksın' diye. Büyükbabam İsmet İnönü de sinirlendiği zaman 'Hadi canım sen de' derdi" yazdı.

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabı üzerinden savcıları göreve çağırarak, "Cumhuriyetin kurucularına hırsız deniyor ve iftira atılıyor. Siz hangi güne 'cumhuriyet' savcısısınız?" diye sordu. (KAYNAK: SPUTNIK)