Ölüme neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü serbest bırakıldı

Gaziantep’te, çarptığı Zeynep Berna Atay'ın ölümüne neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü Mehmet Kaplan, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Karara itiraz ettiklerini söyleyen Atay'ın eşi Mehmet Atay, "Oğlumuza, annesinin ölümüne sebep olan adamın serbest kaldığını söylemek istemiyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep’te, ehliyetsiz ve alkollü sürücü Mehmet Kaplan'ın çarptığı Zeynep Berna Atay hayatını kaybetti. Mahkemeye sevk edilen Kaplan adli kontrolle serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Atay'ın eşi Mehmet Atay, "Sadece sanığın sabit ikametgahı ve öğrenciliği dikkate alınarak adli kontrolle tahliye edilmesi acımızı ikiye katladı" dedi.

Gaziantep’te geçtiğimiz çarşamba akşamı Masalpark tramvay durağı yaya geçidinde trafik kazası meydana geldi. 25 Aralık Devlet Hastanesi istikametine seyreden Mehmet Kaplan idaresindeki otomobil, Masalpark Durağı yaya geçinden 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarptı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre aşırı hızlı olan araç, Atay'a çarptıktan 120 metre sonra yol kenarındaki bir ağaca da çarpıp kökünden söktü, ardından tramvay korkuluklarını devirip, tramvay hattına girerek durabildi. Kaplan'ın ehliyetsiz ve 210 promil alkollü olduğu belirlendi.

Berna Atay olay yerinde yaşamını yitirdi.

Berna Atay olay yerinde yaşamını yitirirken, sürüsü Mehmet Kaplan hava yastıkları sayesinde yara almadan kurtuldu. Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemede ikametinin sabit olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve öğrenci olması nedeniyle tahliyesini istedi.

Mahkeme sanığın adli kontrol şartı ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Kazada yaşamını yitiren Zeynep Berna Atay’ın eşi Mehmet Atay mahkemenin verdiği karara itiraz ettiklerini belirterek “Sanık 210 promil ile aşırı derecede alkollü. Ehliyeti yok. Kaza ile ilgili gerçekler bunlar. Bütün bunların dikkate alınmaması, sadece sanığın sabit ikametgahı ve öğrenciliği dikkate alınarak adli kontrolle tahliye edilmesi acımızı ikiye katladı" dedi.

Karara itiraz ettiklerini söyleyen Atay, "Öğrenciliğini mahkemede hatırlayan şahsın, 210 promil alkol ile direksiyonda ne işi olduğunu sorgulamayı ise kamuoyu ve adaletin vicdanına bırakıyorum. Yasal hakkımızı kullanarak tutuksuz yargılamaya itiraz ettik. Gelecek sonucu bekliyoruz. 6 yaşında öksüz kalan oğlumuza, annesinin ölümüne sebep olan adamın serbest kaldığını söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu. (DUVAR)