Dersim'e av için gelen grup protesto edildi

Dersim Doğa Aktivistleri, il dışından av için şehre gelen kişilere tepki gösterdi. Grubun basın açıklamasında “Dün itibariyle yaklaşık 14 kişilik grubun av için Dersim’e geldiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bugün de Pülümür vadisinde avdalar ve muhtemelen şu anda kutsal dağ keçilerimizi avlıyorlar” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de son zamanlarda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve bölge halkının kutsal saydığı dağ keçileri katlediliyor. Kaçak avlanma ile hayvanların öldürülmesine Tunceli'de yaşayan insanların tepki gösteriyor.

Bu olaylar yaşanırken diğer illerden özel av için yaklaşık 14 kişilik grubun Dersim'e geldiği bilgisini alan Dersim Doğa Aktivistleri, Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelerek bu kişilerin bir an önce Tunceli'yi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Aktivistler, Marçik kayalarında geçen yıl katledilen bir yaban geyiğinin fotoğrafının da yer aldığı ‘Katil avcılar Dersim’den defolun!’ pankartı açtı.

'KATİLLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ'

Pirha'da yer alan habere göre, doğa aktivistleri adına açıklamayı yapan Çetinkaya, “Burada toplanmamızın sebebi öncelikle av turizmi. 'Avcılık sporu' diyorlar ama esasında bu bir cinayettir. Biz bu katillerin dün ilimize geldiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bugün de Pülümür vadisinde avdalar ve muhtemelen şu anda kutsal dağ keçilerimizi avlıyorlar. Burada toplanmamızın sebebi bu katilleri teşhir etmek” diye konuştu.

Şehre avlanmaya gelen kişilerle otelde karşılaşan sanatçı Şenol Akdağ ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Bunlar avcı. Şu anda Şaroğlu Hotel'deler. Yarın dağ keçilerini vuracak olan katillerdir. Yanlarına gidip taciz ettim. Bir şeyler söylediler ama dillerini bilmediğim için ne dediklerini anlamadım. Bir kısmı kalkıp odalarına gitti” ifadelerini kullandı.

Yine koruma altındaki dağ keçisini vurdularYine koruma altındaki dağ keçisini vurdular

Nesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdülerNesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdüler