Aynı aileden 3 kişiyi 'müdür olamadım' diye darp etti!

Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş eskiden birlikte çalıştığı Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ve ailesinin saldırısına uğradı. İddiaya göre aynı apartmanda oturduğu eski çalışanın evini basan Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçememesinin sebebi olarak gördüğü Mehtap Toptaş ve ailesini darp etti. Topbaş ailesi hâlâ hastanede müşahade altında tutuluyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mehtap Toptaş, Ordu'ya bağlı Çaybaşı İlçe Müdürlüğü'nde çalıştığı sırada kurum müdürünün mobingine maruz kalması sonucu sorunlar yaşadı. Topbaş bu nedenle Ankara'ya tayin istedi fakat bu isteği gerçekleşmedi. Eski müdürü Ahmet Sarıkoca'nın Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne geçemediği için kendisini suçlandığını, bu yüzden hedef haline getirildiğini öne süren Toptaş, en son geçtiğimiz çarşamba günü ailesi ile birlikte şiddet gördüğünü açıkladı. Toptaş, "Sarıkoca mahallede topladığı en az 30 kişiyle birlikte beni, annemi ve babamı darp etti" dedi.

'40 YAŞINA GELMİŞ NEDEN BEKAR GEZİYOR?'

Çaybaşı İlçe Tarım Müdürlüğü'nde çalıştığı sırada müdürünün mobbingine maruz kaldığını belirterek kurum içi şikayette bulunan Toptaş, bunun üzerine yaşadığı yerde hakkında iftiralar türetildiğini söylerken, "Daha önce de benim için '40 yaşına gelmiş hâlâ bekar geziyor...' diyerek karalamaya çalıştılar" dedi.

Toptaş yaşadıklarını şöyle anlattı: "İşe gittiğimde Ahmet Sarıkoca bana, 'Bana kahvaltı hazırla’ diyordu. İşle ilgili tehditlerde bulunuyordu. Mobbing giderek ağırlaştı. Baktım olmayacak Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne geçtim. Ama oradan ayrılırken kin ve nefret gütmesini gerektirecek şekilde ayrılmadım."

Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü'ne geçtikten bir süre sonra müdür boşluğu olduğunu aktaran Toptaş, “Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yıllarca personellik yapmıştı ve buraya müdür olmak istiyordu. Ben geçince oraya müdür olamamasının sebebini bana bağladı” diye konuştu.

'KULAK ASMIYORDUM'

Bu yaşananlardan sonra Ünye’de ev almaya karar verdiğini söyleyen Toptaş, ev aldığı apartmanda Sarıkoca'nın da yaşadığını öğrenmiş. “Çalışan bir insanım, tek başıma yaşıyorum, işime gidip geliyorum” diyen Toptaş, şöyle devam etti: “Bunların benim hakkımda 'dul kadın', 'ahlaksız bir kadın' gibi dedikodular yaptıklarını duydum. Buna kulak asmıyordum. Bakkaldan alışveriş yapmamı engellediler. Mahalle baskısı giderek arttı. Şort giyiyormuşum, bacaklarımı gösteriyormuşum... Bu şekilde bir sürü baskıya maruz kaldım. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürlüğü'nde çalışırken, kendisi Alevi olduğum gerekçesiyle iftar yemeğine çağırmazdı. Kamu çalışanı olduğum için siyasetle ilgilenmez, ekmeğimin peşindeydim. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü, ‘Biz AK Partiliyiz, bizim sözümüz geçer’ diyordu. En son beni Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim gerekçesiyle şikayet etmişler.”

'ÖNLEM ALMAK İÇİN ÖLMEMİZİ Mİ BEKLİYORLAR?'

Evinde yapılan saldırı nedeniyle şu an Mehtap Toptaş çenesinde kırık, yüzünde morluklar var. Annesinin boynundan yaralandığını aktaran Toptaş babasının da bıçaklandığını anlattı. "Yaşadığımız olay vahşetti" diyen Toptaş son olarak şunları söyledi: "Babam dışarıya çıkıp ekmek almaya gittiği sırada Ahmet Sarıkoca'yı gördü. Burada Ahmet Sarıkoca tarafından bıçaklandı. Bu saldırı ilk de değildi, 22 adet dosyamız savcılıkta mevcut. Annem ve babam 70 yaşında... Karakola gittik.  Eve döndüğümüzde babamın kanaması çok fazlaydı. Pansuman için alt komşumdan bir şeyler almaya indim. Asansörden çıkarken bunların kapısı önünde en az 30 çift ayakkabı vardı. Elimdekilerle yukarı çıkarken akrabaları önce bana saldırdı. Benim çığlığımı duyup kapıyı açan babama da saldırdılar. Eve girip mutfakta annemi de bıçakladılar. Annemi sürükleyerek apartman girişine getirdiler. 3 kırığım var ameliyat oldum, annem ve babam da aynı durumda. Bize vururlarken ‘vurun öldürün’ diyorlardı. Bu olayın içinde 2 kurum müdürü iki tane muhtar var. Önlem almak için ölmemizi mi bekliyorlar?"

SARIKOCA: OLAY YARGIDA

İddialara ilişkin aradığımız Ahmet Sarıkoca ise kamu kurumunda çalıştığı için bilgi veremeyeceğini ve Toptaş ailesi ile aralarında yaşananlarının yargıda olduğunu söyledi.