İzmir'de avcıların kayığı alabora oldu, 2 kardeş hayatını kaybetti

İzmir'de ava giden 4 kişinin bulunduğu kayık alabora oldu. 2 kardeş yaşamını yitirirken 1 kişi kurtarıldı. 1 kişi arama çalışmaları ise sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Torbalı ilçesinde, etkili olan yağışlar sonrasında oluşan su birikintisinde kayıkla ördek avlamak isteyen 4 avcının kayığı alabora oldu. Suya düşen avcılardan iki kardeş Mustafa Ölmez ve Erkin Ölmez hayatını kaybetti. Donmak üzere olan Hüseyin Karakuş kurtarılırken Mesut Yıkılmaz'ı arama çalışmaları devam ediyor.

İzmir'de etkili olan sağanak yağışın ardından bugün sabah saatlerinde 4 avcı, Çaybaşı ile Sağlık mahalleleri arasında bulunan ve eski bataklık alanı olan Sinekli Tepe mevkiine gitti. Burada oluşan su birikintisine kayık ile giden avcılar iddiaya göre ördek avlamak istedi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle avcıların kayıkları alabora oldu.

Bölgeye, saat 17.00 sıralarında piknik yapmak için gelen bir grup, suyun içerisinde bir kişi gördü. Çevredekiler bir kayığa binerek suda donmak üzere olan Hüseyin Karakuş'u karaya çıkarttı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, Su Altı Arama, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Karakuş, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulans ile Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Arama çalışmalarında Mustafa Ölmez (43) ve Erkin Ölmez'in (46) cesetlerine ulaşıldı. Mustafa ve Erkin Ölmez'in kardeş olduğu öğrenildi. Ekiplerin, kayıkta bulunan kayıp Mesut Yıkılmaz’ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

'TELEFON İÇİN AYAĞA KALKINCA KAYIK ALABORA OLDU'

Olayda yaralı kurtulan ve hastaneye kaldırılan Hüseyin Karakuş'un amcasının oğlu Ali Karakuş "Ava merakı vardı, sürekli çıkardı" dedi. Hüseyin Karakuş'un, Ali Karakuş'a verdiği belirtilen bilgiye göre ise kayıktakilerden birinin cep telefonuyla konuşurken aya kalkmasıyla birlikte dengenin bozularak kayığın alabora olduğu öğrenildi. (İZMİR/DHA)

Etiketler İzmir AFAD Torbalı