Şemdinli'de askeri üs bölgesi yakınına çığ düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesi yakınına çığ düşmesi sonucu 1 uzman çavuş öldü, 1 teğmen yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin 865 rakımlı Mirgesav Üs Bölgesi'nde görev yapan 5 asker, yakında bulunan su deposunu kontrol etmeye gitti. Bu sırada çığ düştü. Askerlerden 2'si çığ altında kalırken, diğerleri son anda kurtuldu.

Uzman Çavuş Salih Dinç

Kurtarma ekipleri, 2 askeri yaralı olarak çığ altından çıkardı. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden ismi henüz öğrenilemeyen bir teğmen yaralı olarak kurtarıldı, Giresun’un Dereli ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Salih Dinç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Cenazenin sabah Giresun’a gönderileceği ve Dereli ilçesinde tören düzenleneceği öğrenildi.

Hayatını kaybeden Dinç için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Dinç'in Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, özgeçmişi okundu. Duaların okunmasının ardından, şehit Dinç'in naaşı cenaze aracına konuldu. Hava muhalefeti nedeniyle şehit Dinç'in cenazesinin karayoluyla Van'a, oradan da uçakla memleketi Giresun'a uğurlanacağı öğrenildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği olaya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"29.12.2018 günü saat: 13.00 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Masure Yaylası Bölgesinde meydana gelen çığ düşmesi sonucu 1 askeri personel yaralanmış, 1 askeri personel ise şehit olmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (HAKKARİ-DHA)