'Sponsorlu' dolandırıcılığa dikkat!

Dolandırıcılar yeni yıl öncesi bankaların isimlerini taklit ederek açtıkları Twitter hesaplarından her gün attıkları onlarca 'Sponsorlu Tweet' ile banka müşterilerini hedef alıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sosyal medya üzerinden banka müşterilerini hedef alan dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Yeni yıl öncesi dolandırıcıların yaygın kullandığı yöntemlerden biri de 'Sponsorlu Tweet' aracılığıyla yapılan sahtekârlık.

ANKETE KATILANIN BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLİYOR

Bankalara ait görselleri kullanarak Twitter'da hesap açan dolandırıcılar hazırladıkları gönderileri, 'Sponsorlu Tweet' ile pek çok kullanıcıya aynı anda ulaştırıyor. "Yukarıdaki Linkten Kaydını Gerçekleştiren 500 Müşterimize akıllı telefon, Tüm Müşterilerimize 10 GB Anında Hediye", "Yeni Yıl Özel Anketimize Katılım Sağlayan Siz Değerli Müşterilerimize Bir Birinden Sürpriz Hediyelerden Kazanma Şansı Yakala" gibi ifadelerle yaygınlaştırılan tweet'lerde belirtilen talimatı yerine getiren kullanıcıların kişisel bilgileri ele geçiriliyor.

.

.

KULLANICILAR GÖNDERİNİN ALTINA EMNİYETİ ETİKETLİYOR

Bankaların isimlerine benzer hesapları harf veya simge değişikliğiyle taklit eden dolandırıcılara karşı Twitter kullanıcılarının tepkisi de gönderilerin altındaki yorumlara bakılırsa hemen hemen aynı. Bankaların gerçek hesaplarını gönderilerin altına etiketleyerek önlem alınmasını talep eden kullanıcıların bir diğer şikâyet birimi de @EmniyetGM kullanıcı adlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabı oluyor.