Yüz binlerce arı hırsızlar tarafından öldürüldü

Sivas'ta Erdal Keskin'in arılığına giren hırsız, bütün kovanları açtı. Kovanlarda bulunan yüz binlerce arı soğuk hava şartları nedeniyle öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Konak Yazı köyünde bulunan arılığını kontrol etmek için bahçesine giden Erdal Keskin, kırk civarındaki kovanının hepsinin açıldığını gördü. Arılığa giren hırsızlar, bütün kovanların kapaklarını açarak, arıların soğuk hava şartlarından dolayı ölmesine yol açmışlardı.

Erdal Keskin, petekleri kovalarından çıkartılıp sağa sola atılan arıların kış şartlarından dolayı yaşama şanslarının olmadığını belirterek, “Bu insanlar nasıl vicdansız insanlar. Yalnızca bana zarar vermekle kalmadılar, kışın yaşayamayacak olan bu canlıların yüz binlercesinin ölmesine neden oldular” dedi.

JANDARMA PARMAK İZİ TESPİTİ YAPTI

Erdal Keskin’in arılığına giren hırsızlar, 6 adet kovanı da beraberlerinde götürdü. Erdal Keskin, arılığından daha önce de hırsızlık yapıldığını, bu yüzden güvenlik kamerası taktırdığını belirterek “Jandarma parmak izi tespiti yaptı. Ayrıca güvenlik kamerası görüntülerini aldı. Yakında yakalanacaklarını düşünüyorum” dedi.

Hava soğukluğunun 12 derecenin altına düştüğü koşullarda kovan içinde bir salkım oluşturan arılar, bu salkımdan düştükleri zaman soğuktan dolayı ölüyorlar.

(HABER MERKEZİ)