'Kürdüz deyince vuruldular' iddiası

İddiaya göre Sakarya'da bir baba oğulun önü kesilerek "Kürt müsünüz, Suriyeli misiniz?" diye soruldu. Ardından ateş açılması sonucu baba Kadir Şakçı yaşamını yitirdi, oğlu ağır yaralandı. Sakarya Valiliği ise iddiaları reddederek, 'yüksek sesle ve küfürlü konuşan' zanlının, uyarıldığı için çıkan tartışma sonrası cinayeti işlediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya’da silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) hayatını kaybederken, ağır yaralanan oğlu Burhan Sakçı (16) da hastanede tedavi altında tutuluyor.

Rûdaw'da yer alan habere göre 16 Aralık Pazar günü Sakarya’nın Hendek ilçesi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi'ndeki kıraathanenin önünde meydana gelen saldırıda, Muşlu olan Kadir Sakçı ve berberden aldığı oğlu Burhan Sakçı'nın önü kıraathane bekleyen Hikmet Usta (55) ve yanındakiler tarafından kesildi.

İddiaya göre Kürtçe konuşan baba ve oğula “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğulun “Evet Kürdüz” yanıtını vermesi üzerine, “Zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.

Yaralanan baba-oğul Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Kadir Sakçı yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan oğlu Burhan Sakçı’nın ise tedavisi devam ediyor.

'SARHOŞTUM, HATIRLAMIYORUM'

Saldırının ardından kaçan saldırgan Bursa’da yakalanıp gözaltına alındı. Hikmet Usta'nın, “Olay esnasında sarhoştum, hatırlamıyorum” diyerek kendini savunduğu öne sürüldü.

Rûdaw’a konuşan maktül Kadir Sakçı’nın kardeşi Selahattin Sakçı, saldırganı daha önce hiç tanımadıklarını, kardeşinin bu kişi ile herhangi bir muhabbeti bulunmadığını söyledi.

VALİLİK: KÜFÜRLÜ KONUŞMA TARTIŞMASI

Sakarya Valiliği ise zanlının pek çok suçtan sabıkasına olduğunu belirterek, cinayetin, 'yüksek sesle küfürlü konuşma' tartışması nedeniyle işlendiğini öne sürdü. Valilikten şu açıklama yapıldı: "İlimiz Hendek ilçesinde 16 Aralık'ta meydana gelen cinayet olayının sebebinin çarpıtılarak 'etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının' gerçekle hiçbir alakası yoktur. Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Cinayet faili olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa ilinde yakalanarak tutuklanmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(HABER MERKEZİ)