İnşaat işçisi kardeşleri mahalle bekçileri darp etti

Vanlı iki inşaat işçisi olan M.A. ve İ.A.'yı mahalle bekçileri darp etti. Karakolda iki kardeş hakkında, 'memura görevini yaptırmamaktan' tutanak tutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'dan İstanbul'a gelerek bir inşaatta çalışan M.A. ve İ.A. adlı kardeşler geçtiğimiz hafta Bağcılar'da 4 mahalle bekçisi tarafından darp edildi. Arabanın bagajında karakola götürülen iki kardeş 'fotoğrafları çekilerek kendileriyle alay edildiğini' söyledi. Darp raporu alan iki kardeş hakkında da, 'görevli memura görevini yaptırmamak için direnme' iddiasıyla tutanak tutuldu.

ALIŞVERİŞ YAPMAK İÇİN DIŞARIYA ÇIKTILAR

Olay iddiaya göre geçtiğimiz hafta Bağcılar'da yaşandı. M.A. ve İ.A. kardeşler İstanbul Mahmutbey'de bir inşaatta çalışırken mesai çıkışı alışverişlerini yapmak için dışarıya çıktı. İki kardeş şantiyeye dönerken Bağcılar'da bulunan mahalle bekçileri tarafından durduruldu. GBT kontrolü sırasında M.A. hakkında arama kaydı olduğu gerekçesiyle muhafaza altına alınma işlemi yapıldı.

'FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ, DALGA GEÇİLDİ...'

İki kardeş yaklaşık yarım saat burada bekletilince mahalle bekçilerine, "Bizi neden burada tutuyorsunuz?" diye sordu. Bu soru üzerine mahalle bekçileri M.A.'ya, "Sen kimi yiyorsun" diyerek saldırdı. M.A.'nın kardeşi İ.A. da kardeşinin darp edilmesine karşı çıkarak araya girmek istedi. Mahalle bekçileri bu sefer iki kardeşin ellerini arkadan kelepçeleyerek asfalta yatırdı.

Savcılıkta yapılan suç duyurusunda iki kardeşin bir aracın bagajına atıldığı, üstlerine yedek lastik ve trafik dubası atıldığı belirtildi. Ayrıca iki kardeşin ağız ve burunlarından kan gelene kadar araçta darp edildiği, fotoğrafları çekilerek kendileriyle dalga geçildiği de yapılan suç duyurusunda ifade edildi.

İKİ KARDEŞ 'MEMURA GÖREVİNİ YAPTIRMAMIŞ!'

Gecenin ilerleyen saatlerinin ardından iki kardeş burunlardan kan gelmesi üzerine Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada rapor alan kardeşler tekrar karakola götürüldü. M.A. ve İ.A. hakkında 'görevli memura görevini yaptırmamak için direnme' iddiasıyla tutanak tutuldu. Sabaha kadar gözaltına tutulan kardeşler savcılığa sevk edildi. Bakırköy Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde muayeneleri yapılan ve darp raporu alan kardeşler serbest bırakıldı.

M.A. ve İ.A. yaşadığı bu olaydan sonra savcılıkta suç duyurusunda bulundu. İki kardeş yaptıkları suç duyurusunda kamera kayıtlarının toplanmasını ve söz konusu emniyet mensuplarının cezalandırılmasını istedi.